Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București dedică ziua de 1 IUNIE copiilor

Publicat: miercuri, 30 Mai 2018 , ora 14.11
Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor și începem dimineața cu un spectacol de excepție în foaier, de la ora 11:00, "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru, iar de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București va avea loc reprezentația baletului "Albă ca zăpada si cei șapte pitici", pe muzica lui Cornel Trăilescu.

Realizatorii spectacolului " Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart, respectiv -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicală, Adriana Urmuzescu scenografie- invită micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranță, le vor îndrăgi. Muzica încântătoare a lui Mozart, melodiile pline de inspirație îi vor însoți în această poveste minunată-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celestă Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Naționale București va aduce ineditul în desfășurarea acțiunii, însoțind permanent personajele operei - mișcarea scenică Ileana Sora.

Capodopera mozartiană a fost adaptată pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorită originalității sale și muzicii fermecătoare, ca un basm plin de învățăminte în care se confruntă adevărul și minciuna, curajul și lașitatea, Întunericul și Lumina, prietenia și trădarea.

Compozitorul spectacolului pentru copii " Albă ca zăpada si cei șapte pitici", Cornel Trăilescu despre montarea de pe scena Operei Naționale București: "Consider că educația muzicală și drumul muzical încep din copilărie, însă cu obligația de a da copilului piesele pe care le agreează și le înțelege. Asta presupune un limbaj special, atractiv. Cum se poate explica faptul că basmele, cu lumea lor mirifică, exercită și astăzi o forță de atracție irezistibilă? Să fie oare pentru că întâmplările și eroii lor reprezintă de fapt proiecții simbolice în fantastic ale unor năzuințe dintru-nceput ale umanității? Oricum, basmele trăiesc, și nu numai pentru că celor mici le place să le asculte, ci și pentru că celor mari le place să le povestească. Ele ne vrăjesc la fel, indiferent de vârstă."