Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Horia Mihail revine la Sala Radio în turneul 'Pianul Călător'

Publicat: marți, 24 Aprilie 2018 , ora 9.31
A treia parte a turneului Pianul Călător 2018 se deschide miercuri, pe 25 aprilie, la ora 19:00, la Sala Radio.

În perioada 9 aprilie - 7 mai, celebrul pianist român a programat 18 recitaluri în 17 orașe din țară. În a treia săptămână a turneului, după recitalul de la București, transmis în direct de Radio România Cultural și Radio România Muzical, Horia Mihail va poposi la Teatrul Național din Caracal, unde se va întâlni cu unul dintre pianele călătoare, lăsat acolo de anul trecut, apoi se va opri la Ploiești, Timișoara, Tulcea, unde se găsește un alt pian călător, la Sala Teatrelli din București și la Sinagoga din Bistrița.

"Turneul de anul acesta este un turneu extraordinar, Best Of Pianul Călător. Alla Turca de Mozart, Sonata Lunii de Beethoven, Kinderszenen de Schumann, Rapsodia Română nr. 1 de Enescu - sunt convins că orice român a ascultat cel puțin o dată în viață aceste șlagăre, chiar dacă poate nu le-a băgat în seamă. Alegerea acestui repertoriu reprezintă chemarea mea către publicul lărgit, atât pentru cei neobișnuiți cu sălile de concert, cât și pentru melomanii adevărați. Este de fapt un îndemn la «unire», la uniunea într-o sală de spectacol a spiritelor celor prezenți. Oare nu sala de spectacol este singurul loc în care, neștiind absolut nimic despre cel de lângă noi, îl respectăm, îl tratăm cu considerație și ne bucurăm sufletele împreună. Eu unul cred că România centenară este nevoită să se îndrepte către acest tip de abordare, care nu are legătură cu ambiții și veleități personale, ci cu dezvoltarea armonioasă a unei națiuni", ne-a spus Horia Mihail.

Pianul Călător ediția a opta marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann și George Enescu. Programul muzical al recitalului cuprinde W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca, L. van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor - Sonata lunii, R. Schumann: Kinderszenen, op. 15, G. Enescu: Rapsodia I (prelucrare de G. Enescu). Amănunte pe www.pianulcalator.ro.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Itinerar al turneului Pianul Călător 2018

Miercuri, 25 aprilie, ora 19:00 - București, Sala Radio;

Joi, 26 aprilie, ora 19:00 - Caracal, Teatrul Național;

Vineri, 27 aprilie, ora 19:00 - Ploiești, Sala Filarmonicii Paul Constantinescu;

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 18:00 - Timișoara, Sala Capitol;

Joi, 3 mai, ora 19:00 - Tulcea, Teatrul Jean Bart;

Vineri, 4 mai, ora 19:00 - București, Sala Teatrelli;

Luni, 7 mai, ora 19:00 - Bistrița, Sinagoga.