Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Program Silvestri-Haciaturian-Ceaikovski cu Orchestra Națională Radio

Publicat: joi, 19 Aprilie 2018 , ora 9.08
Dirijorul Noam Zur revine la pupitrul Orchestrei Naționale Radio vineri, 20 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Radio, cu un program în care propune de această dată și o lucrare românească - Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, pentru ca în partea a doua a concertului să ofere publicului bucuria reîntâlnirii cu Simfonia nr. 4 în fa minor, op. 36 de Ceaikovski.

Solistul serii va fi violonistul Armen Anassian care va interpreta celebrul Concert pentru vioară și orchestră de Aram Haciaturian.

Cele mai recente poziții de șef de orchestră ocupate de Noam Zur sunt cea de dirijor șef al Orchestrei Simfonice de Stat Salta din Argentina (din 2018), director artistic și dirijor șef al Tino Pattiera International Opera Arias Festival (din 2015) și dirijor principal invitat al Dubrovnik Symphony Orchestra din Croația (din 2016).

Armen Anassian a concertat în calitate de solist cu Glendale Symphony, California Philharmonic, Pacific Pallisades Symphony, Santa Clarita Symphony, interpretând concerte de Brahms, Ceaikovski, Haciaturian, Sibelius, Prokofiev, Șostakovici, Bartók, Korngold, Stravinsky.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se pot achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.