Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Spectacolul de balet pentru copii 'Albă ca zăpada și cei șapte pitici', pe scena Operei Naționale București

Publicat: miercuri, 11 Aprilie 2018 , ora 13.45
Opera Națională București reia sâmbătă, 14 aprilie 2018, începând cu ora 11:00 spectacolul de balet pentru copii "Albă ca zăpada și cei șapte pitici" de Cornel Trăilescu. Coregrafia poartă semnătura lui Francisc Valkay, iar scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

line-height: 150%;">Compozitorul Cornel Trăilescu despre spectacolul de pe scena Operei Naționale București: "Consider că educația muzicală și drumul muzical încep din copilărie, însă cu obligația de a da copilului piesele pe care le agreează și le înțelege. Asta presupune un limbaj special, atractiv. Cum se poate explica faptul că basmele, cu lumea lor mirifică, exercită și astăzi o forță de atracție irezistibilă? Să fie oare pentru că întâmplările și eroii lor reprezintă de fapt proiecții simbolice în fantastic ale unor năzuințe dintru-nceput ale umanității? Oricum, basmele trăiesc, și nu numai pentru că celor mici le place să le asculte, ci și pentru că celor mari le place să le povestească. Ele ne vrăjesc la fel, indiferent de vârstă."

Una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, "Albă ca Zăpada și cei șapte pitici" a fraților Grimm a fost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, în varianta finală. Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum regina cea rea sau cei șapte pitici sunt detalii din poveste care au pătruns, de-a lungul timpului, în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producții artistice așa cum sunt, spre exemplu, spectacolul din 1912, de pe Broadway (unde piticii primesc, pentru prima dată, nume) și filmul "Albă ca Zăpada și cei șapte pitici", din 1937, al lui Walt Disney, care, ca și povestea originală, a stat la baza unui număr impresionant de creații artistice, printre care și producțiile de balet.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la http://tickets.operanb.ro . Programul casei de bilete: luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00.

Sponsori: Aqua Carpatica, Leonidas, Agapitos Cofetărie, Băiatul cu flori

Parteneri: Zarea, Artmark, Hotel Siqua

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Teatral.ro