Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Palatul Mogoșoaia... palatul muzicii

Publicat: joi, 15 Martie 2018 , ora 10.51

În perioada 1 aprilie - 3 iunie 2018, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia redevine pentru al șaptelea an consecutiv un palat al muzicii, un spațiu al excelenței sonore.

Ediția a VII-a a Mogoșoaia ClasicFest propune pe parcursul a 11 duminici, 10 recitaluri inedite, susținute de muzicieni de primă valoare.

Și în acest an, organizatorii: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociatia Culturală Pro Valores, preluând moda englezească a concertelor de prânz, vă invită să aveți experiențe sonore de neuitat, duminica de la ora 12.

Protagoniștii din acest an sunt: Lucian Velciu care vă va propune un inedit show pianistic, interpretând opusuri de la Bach...la Queen, Cvartetul cu pian Caudella - laureații ediției a VII-a a Concursului "Drumul spre celebritate", excelentul Cvartet Solartis, Duo Adeo alcătuit din violonistul Andrei Stanciu și violista Emma Rotomeza. Pianiștii Vlad și Fausta Dimulescu, într-un recital eveniment vor comemora împlinirea a 100 de ani de la dispariția lui Claude Debussy, iar Anamaria Biaciu-Popa & Maria Indricau vor interpreta rapsodii la patru mâine sub titulatura Les Enharmoniques" Piano Duo. Chitariștii Alexandra Petrisor și Dragos Horghidan, adică Duo Kitharsis, vor prezenta un spectaculos recital cu muzică românescă. 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc și respectiv 125 de la cea a lui Piotr Ilici Ceikovski vor fi marcați într-un recital susținut de actorul Adrian Titieni și pianista Diana Voronetskaya. În recital va evolua și copilul minune al pianisticii românești - Eva Garet, iar Fernando Mihalache, la acordeoane, va face o călătorie prin istoria muzicii pornind de la Bach și ajungând la Richard Galliano, prefigurând totodată ediția a VI-a a Turneului Național "Muzica în Palatele României".

Accesul se face pe bază de invitație, care poate fi obținută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Culturală "Pro Valores".

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureșteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.