Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Svetlin Rusev, cel mai bun violonist al Bulgariei în concert la Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: joi, 26 Octombrie 2017 , ora 10.36
Joi, 26 și vineri, 27 octombrie 2017, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de maestrul Horia Andreescu, va avea în program lucrări de mare popularitate de Constantin Silvestri, Piotr Ilici Ceaikovski și Richard Strauss. Solist va fi violonistul bulgar Svetlin Rusev. "Noutatea absolută este violonistul bulgar Svetlin Rusev. Cel mai bun violonist al Bulgariei, invitat mult în străinătate, va cânta și pe scena Ateneului. Colaborăm de ceva vreme, am înregistrat cu o integrală Ceaikovski", a declarat dirijorul Horia Andreescu.

Concert simfonic
Joi și Vineri, 26-27 octombrie 2017, 19:00 - 21:00

Sala mare

Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: Horia Andreescu

Solist: Svetlin Rusev

Program:

Constantin Silvestri

Preludiu și fugă

Piotr Ilici Ceaikovski

Concertul pentru vioară și orchestră

Richard Strauss

Till Eulenspiegel

Piotr Ilici Ceaikovski

Uvertura 1812

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Horia Andreescu și-a făcut studiile la Universitatea de Muzică din București, la Academia de Muzică de la Viena (cu Hans Swarowski si Karl Osterreicher), urmând și cursuri cu Sergiu Celibidache. Fondator al orchestrei de camera Virtuozii din București, profesor asociat al Universității Naționale de Muzică Bucuresti, dirijorul Horia Andreescu a fost mulți ani director al formațiilor muzicale Radio. Din colaborările lui Horia Andreescu cu orchestre din România și străinătate, cele mai importante au fost în Germania, unde a fost 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin. A ocupat 10 ani aceeași funcție la Dresdner Philharmonie și 21 de ani la Staatskapelle Schwerin. Din februarie 2017, Horia Andreescu este noul director general adjunct al Filarmonicii "George Enescu" din București.

Svetlin Rusev a început lecțiile de vioară la o vârstă fragedă sub îndrumarea mamei sale, profesoară de muzică la o școală din Ruse, Bulgaria. În 1991 a fost admis la Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris la clasa profesorilor Gérard Poulet, Devy Erlih și JeanJacques Kantorow. A fost distins cu numeroase premii internaționale, fiind numit "revelația anului 2000" la Festivalul de Muzică "Midem" (Marché International de l'Édition Musicale) de la Cannes.