Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Al doilea concert din turneul de lansare a CD-ului 'Twenty Shades of Music'

Publicat: luni, 9 Octombrie 2017 , ora 11.04
Marți, 10 octombrie 2017, ora 18.00, în sala de concerte a Centrului Cultural "Alexandru Marghiloman" din Buzău, va avea loc al doilea concert din turneul de lansare a CD-ului "Twenty Shades of Music", ai cărui protagoniști sunt doi dintre cei mai apreciați și activi muzicieni români: flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare. O propunere unică pentru piața muzicală din România, combinația sonoră perfectă de flaut și chitară aduce în prim plan exotismul, nuanțele subtile, emoțiile primare conținute în muzica Americii Latine și a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile românești de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană. Twenty Shades of Music reprezintă o adevărată jubilație a muzicii, fiecare dintre cele 20 de dansuri fiind o explozie de melodie și ritm, de senzualitate și exuberanță.

Turneul continuă până în luna decembrie, cu concerte la București (24 octombrie), Caracal (25 noiembrie), Sibiu (28 noiembrie), Brașov (29 noiembrie) și se va încheia cu două concerte la Beijing (6 și 8 decembrie), organizate sub egida Institutului Cultural Român. Pentru mai multe detalii: www.ionbogdanstefanescu.ro și www.costinsoare.com

Organizatori: Asociația Culturală Kitharalogos, E-Media

Parteneri: Institutul Balassi-Institutul Maghiar de Cultură

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Clasic, Agenția de Carte.ro

Ion Bogdan Ștefănescu și Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susținut peste 70 de recitaluri împreună, atât în țară, cât și peste hotare, cu un repertoriu ce pornește de la muzica barocă și ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicii din Timișoara, Filarmonicii din Ploiești, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, la Centrul de Cultură "Rosetti Tescanu - George Enescu" de la Tescani, la Palatul Suțu, Festivalul "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi" etc.

Unul dintre cei mai apreciați muzicieni români, Ion Bogdan Ștefănescu (prim flautist al Filarmonicii "George Enescu" și solist al Filarmonicii "Banatul", Timișoara) are o activitate concertistică susținută, atât în postură solistică, cât și ca membru în diverse formații camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul "George Enescu" , duo flaut - harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian alături de pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor național "Flautul de aur" și "Flautul fermecat". În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist și dirijor este.

Costin Soare, unul dintre cei mai activi muzicieni-chitariști de la noi, apare în proiecte solistice precum turneele naționale "De la Bach la Beatles", "Nocturne și dansuri", "Muzica în Palatele României", fiind implicat și în diverse formații camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. Este primul chitarist român care lansează un CD (2014) cu înregistrări inedite la noi (Bach, Britten, Takemitsu), fiind interesat de interpretarea și promovarea muzicii contemporane pentru chitară; este director artistic al "Serilor de chitară", festival internațional în cadrul căruia concertează instrumentiști de top din întreaga lume.

Programul turneului

27 septembrie, ora 19 / Filarmonica Banatul, Timișoara

10 octombrie, ora 18 / Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman", Buzău (intrarea liberă)

24 octombrie / Cercul Militar Național, București (intrarea pe bază de rezervare trimițînd mail la: cultura@cmn.ro sau telefon la 0213138680/int. 135 sau 156)

25 noiembrie / Caracal, Teatrul Național

28 noiembrie, ora 19 / Filarmonica de Stat Sibiu (bilete la Casa de bilete a Filarmonicii)

29 noiembrie, ora 19 / Filarmonica Brașov, Sala Patria (bilete la Casa de bilete a Filarmonicii)

6 decembrie / Facultatea de Pedagogie Muzicală, Beijing, China

8 decembrie / Conservatorul Central de Muzică, Beijing, China (sub egida Institutului Cultural Român din Beijing)