Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital de violoncel solo - Raffaella Cardaropoli (Italia)

Publicat: vineri, 3 Iunie 2016 , ora 10.29
Are doar 16 ani dar nu-i lipsesc curajul, ambiția și, mai ales, talentul și măiestria să apară, ca unic protagonist, într-o seară de muzică de cameră. Un recital de violoncel solo - iată ce propune Raffaella Cardaropoli în Stagiunea de marți seara din 7 iunie, în Sala mică a Ateneului Român, la prima sa întâlnire cu publicul bucureștean.

Stagiunea de marți seara

Marti, 07 iunie 2016, ora 19:00
Sala mică
RAFFAELLA CARDAROPOLI
- violoncel

Program:
Johann Sebastian Bach
- Suita nr. 6 în Re major BWV 1012
Alfredo Piatti
- Capriciul op.25 nr.7
                       - Capriciul op.25 nr. 5
Gaspar Cassadò
- Suita pentru violoncel solo

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni - Vineri, orele 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesati site-ul www.fge.org.ro

Violoncelista italiană Raffaella Cardaropoli a fost și este îndrumată de muzicianul român Ilie Ionescu. La Accademia di Santa Cecilia a fost eleva maestrului Giovanni Sollima și la Cremona a beneficiat de îndrumarea celebrului violoncelist brazilian Antonio Meneses. A participat la competiții internaționale unde, de multe ori, a fost distinsă cu Premiul I: Caccamo (Palermo), Firenze, Pescara, Napoli, Stokholm etc. Din repertoriul său solistic fac parte concertele de Haydn, Boccherini, Saint-Saens, Ceaikovski și Dvorak. În cadrul unor cursuri de măiestrie a beneficiat de îndrumările unor violonceliști renumiți, printre aceștia: Rocco Filippini, Gabriele Geminiani, Natalia Gutman, Michael Flaksman.
Raffaella Cardaropoli are în portofoliul ei și prestigiosul Premiu Abbado, la 30 mai 2016 a susținut un recital la Carnegie Hall din New York. Instrumentul pe care cântă este un violoncel M. Albanus construit în anul 1702.


Biroul de presă
www.fge.org.ro