Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Philip Glass și Kronos Quartet în premieră în România cu cine-concertul 'Dracula-muzica și filmul'

Publicat: luni, 28 Martie 2016 , ora 12.20
Celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass, și Kronos Quartet, distins cu un premiu Grammy, vin la Bran și la București pentru a interpreta LIVE în premieră românească un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL. Reprezentațiile sunt programate pentru 2 iulie - Parcul Regal, Castelul Bran și pentru 4 iulie - Teatrul de Vară, Parcul Herăstrău. Biletele sunt disponibile online pe siteul EVENTIM, www.eventim.ro, precum și în rețeaua magazinelor partenere EVENTIM.

Celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, PHILIP GLASS, cunoscut pentru lucrări precum Einstein on the Beach sau The Voyage și coloana sonoră a unor filme precum The Hours/Orele (2002), cu Nicole Kidman în rolul principal și Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal (2006), cu Cate Blanchett și Judi Dench, și cvartetul de coarde KRONOS QUARTET, distins cu un premiu Grammy, vin la Bran și la București pentru a interpreta LIVE în premieră românească un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL. Spectacolul va avea două reprezentații. O avanpremieră exclusivistă este programată pentru 2 iulie, în Parcul Regal, care reprezintă curtea Castelului Bran, în timp ce premiera va avea loc pe 4 iulie, la Teatrul de Vară, Parcul Herăstrău, București.

"De-abia așteptăm să venim în România, chiar în locul de unde a pornit mitul lui Dracula." - este mesajul compozitorului Philip Glass pentru fanii români postat pe pagina de Facebook.

Spectacolul DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL aduce pe aceeași scenă proiecția filmului-cult redigitalizat Dracula (1931), cu Béla Lugosi în rolul principal, împreună cu coloana sonoră compusă special pentru peliculă în anul 1998 de Philip Glass și interpretată LIVE chiar de compozitor, alături de unul dintre cele mai bine cotate cvartete de coarde ale momentului, Kronos Quartet. O poveste despre pasiune și latura noastră întunecată, spectacolul sparge convențiile și creează o experiență culturală excepțională. DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL a fost interpretat cu casa închisă la Opera din Los Angeles, la New York și la Londra. În anul 2012, Universal Pictures a inclus spectacolul în seria de manifestări prin care a sărbătorit 100 de ani de la înființare.

"Muzica lui Philip Glass cu siguranță îi face sete și lui Dracula." - New York Times

Biletele pentru DRACULA - MUZICA și FILMUL se pot achiziționa online, pe siteul EVENTIM, www.eventim.ro, precum și în format fizic de la magazinele partenere EVENTIM, Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești. Organizatorul spectacolului este LIVELAND.