Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert Johann Sebastian Bach la Ateneul Român

Publicat: marți, 3 Martie 2015 , ora 14.11

Miercuri, 4 martie, în Sala Mare a Ateneului Român, la ora 19.00, Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijat de Iosif Ion Prunner și pianistul Andrei Licareț vor susține un concert cu un program alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach (Motetul nr. 3, Suita franceză nr.1, Suita franceză nr. 6, Motetul nr. 1).

"Se continuă programul început în toamnă, în luna octombrie 2014, Integrala motetelor lui Johann Sebastian Bach și suite franceze de același compozitor. Am dorit să interpretăm toate motetele de Bach, în versiunea cu orgă (la orga Verona Maier). Considerăm că aceste motete și suite îl prezintă pe compozitor în complexitatea sa. Verona Maier este o veche colaboratoare de-a noastră, iar Andrei Licareț un pianist excelent, care lucrează pentru a treia stagiune cu Corul Filarmonicii George Enescu", a declarat dirijorul Iosif Ion Prunner.

"În România, Corului Filarmonicii "George Enescu" a fost primul ansamblu care a interpretat motetele lui Johann Sebastian Bach, inițial într-o formulă fără instrumente. De data aceasta ne-am propus să subliniem apropierea de muzica instrumentală barocă. În acest context, prezența orgii, dar și o anumită manieră de abordare a acestor lucrări vor evidenția ideea noastră", a subliniat maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii "George Enescu".


Concert coral
Miercuri, 4 martie 2015, ora 19:00, Sala Mare

Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: Iosif Ion Prunner
Verona Maier - orgă
Andrei Licareț - pian

Program:
Johann Sebastian Bach
* Motetul nr. 3, Jesu, meine Freude, BWV 227
* Suita franceză nr. 1, în re minor, BWV 812
* Suita franceză nr. 6, în mi major, BWV 817
* Motetul nr. 1, Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225