Arhivă : Agenda de concert Înapoi
Orchestra Română de Tineret la București, Sinaia și Bușteni la Festivalul Internațional 'Enescu și muzica lumii'
Prezența numelor importante de soliști a căror prezență conferă nota de excelență a festivalului, a înscris ciclul de concerte "Capodopere ale muzicii de cameră" în seria de evenimente memorabile. Valentin Gheorghiu, Marin Cazacu, Liviu Prunaru, Cristian Ifrim, Maruxa Llorente sau Valentina Sviatlovskaia au făcut arcul peste timp, arta lor de cel mai înalt nivel internațional întâlnindu-se pe scenă cu cea a unor foarte tineri și excepționali muzicieni precum Simina Croitoru și Ștefan Cazacu.
Ștafeta sălilor arhipline care ovaționează interpretările de înalt nivel muzical a fost preluată de Orchestra Română de Tineret. Orchestra devenită vedeta incontestabilă a festivalului a uimit cu prilejul primului concert din seria de trei, susținut la Bușteni, mai ales publicul venit de peste hotare, care nu s-a așteptat să întâlnească o orchestră care să ofere versiuni de cel mai înalt nivel internațional într-un mic oraș de pe Valea Prahovei.
Simfonia a V-a de Beethoven va continua să surprindă și să farmece pe cei care o vor asculta în versiunea realizată de dirijorul Cristian Mandeal la pupitrul Orchestrei Române de Tineret. Mai departe, performanța absolut spectaculoasă a orchestrei în Simfonia a V-a de Șostakovici, încheie un concert care se urmărește cu sufletul la gură, cu încântare și satisfacția înțelegerii unora dintre cele mai frumoase pagini muzicale scrise vreodată.
Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii", aflat la cea de a 15-a ediție, se va încheia săptămâna viitoare cu un concert susținut de Orchestra de Tineret a Franței sub bagheta lui Dennis Russell Davies și având-o ca solistă pe pianista Maki Namekawa pe 26 augsut la Sinaia și 27 august la București.
Festivalul "Enescu și muzica lumii" și-a onorat și la această a 15-a ediție, renumele de promotor al tinerelor talente muzicale ale României, pe care le aduce în fața publicului din Sinaia, Bușteni, Brașov, Sibiu și București, alături de muzicieni consacrați de nivel internațional, sub îndrumarea neobositului muzician Marin Cazacu.
Festivalul Internațional "Enescu și muzica lumii" este organizat de Primăria Sinaia, Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", Fundația "Prietenii muzicii - Serafim Antropov" și este un proiect cultural finanțat de AFCN.
Parteneri asociați: Filarmonica "G. Enescu", Lanto Communication și UCIMR. Parteneri : Primăria Sinaia, Centrul Cultural "Carmen Sylva", Centrul Internațional de conferințe "Casino" Sinaia, Primăria Brașov, Asociația Elite Art Club Unesco, Filarmonica Sibiu, Muzeul Național "G. Enescu", NOVA, SENIA Music, Asociația Inceptum,Vizual Graph, Hotel Palace Sinaia, Hotel Piatra Șoimului.
Parteneri media : Radio România Cultural și Radio România Muzical.