Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de Marți Seara - Recital Aurelia Vișovan

Publicat: luni, 17 Februarie 2014 , ora 12.12

În luna ianuarie a anului trecut, Aurelia Vișovan și-a făcut debutul în Sala Mare a Filarmonicii din Berlin, interpretând Concertul nr.2 de P.I.Ceaikowski, alături de Orchestra simfonică din Berlin sub conducerea dirijorului Stanley Dodds. Ne bucurăm să putem anunța că în seara zilei de 18 februarie, pianista va fi oaspete al Stagiunii de marți seara și va susține un recital în Sala mică a Ateneului Român.


Stagiunea de marți seara
Marti, 18 Februarie 2014, 19:00 - 20:00, Sala mica

Recital de pian
AURELIA VIȘOVAN

Program:

Erwin Schulhoff - Variationen und Fugato über ein eigenes dorisches Thema, op.10

Alexander von Zemlinsky - Fantasien über Gedichte von Richard Dehmel , op.9

Bela Bartok - Două dansuri românești, op.8a

Franz Liszt - Sonata în si minor

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro


Aurelia Vișovan
s-a născut la 30 iunie 1990 în Sighetu Marmației, în Maramureș. A început studiul pianului în localitatea natală, la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. Încă de la vârsta de 6 ani a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținând peste 20 de premii I . La vârsta de 12 ani Aurelia susține deja primul ei concert cu orchestra, la Cluj, interpretând Concertul în Re major de J.Haydn.

De la vârsta de 12 ani își continuă studiile la Cluj, mai întâi la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță", sub îndrumarea profesoarei Gerda Türk, iar mai apoi din 2008, la Academia de Muzică "G.Dima", unde până în 2010 beneficiază de îndrumarea și sprijinul dnei prof.univ.dr.Adriana Bera. În 2011 este acceptată să studieze la Universiatea de Muzică din Viena, unde în prezent lucrează cu prof. univ.Martin Hughes.

În anul 2007, ca urmare a câștigării premiului I și a Marelui Premiu la Concursul Internațional "Sofia Cosma" din Arad este invitată să susțină un recital la Bremen, în Germania, în sala de concerte "Die Glocke". După începerea studiilor la Viena, Aurelia este invitată să concerteze în diferite săli de prestigiu din acest oraș, cum ar fi ''Gläsener Saal'' din Musikverein, sau ''Gesellschaft für Musiktheater''.

A participat la numeroase workshop-uri și cursuri de măiestrie cu muzicieni renumiți, printre care Gabriel Amiras, Dang Thai Son, Sylviane Deferne, Stephen Hough, Cordelia Höfer-Teutsch, Andrzej Ja¶inski, Diana Ketler, György Kurtág (muzică de cameră), Robert Levin, Sontraud Speidel și Mihaela Ursuleasa.

În anul 2009 este selectată ca bursieră a proiectului SoNoRo-Interferențe, și are ocazia să lucreze și să cânte alături de tineri muzicieni de renume mondial, printre aceștia aflându-se Alexander Sitkovetsky, Julian Arp, Natalia Lomeiko, Diana Ketler și Răzvan Popovici. Ca urmare a acestui workshop este invitată ulterior să participe și în Festivalul de Muzică de Cameră "SoNoRo" din București. În activitatea sa în domeniul muzicii de cameră, este foarte activă și la Viena, unde a avut ocazia să lucreze în mod repetat sub îndrumarea muzicienilor din Altenberg Trio.

În mai 2012, Aurelia este invitată să susțină Concertul de deschidere al festivalului ''Sächsisches Mozartfest'' în Chemnitz, Germania, împreuna cu Philharmonisches Kammerorchester Dresden, condusa de maestrul Wolfgang Hentrich.

A colaborat cu diverse Filarmonici și Orchestre din țară, printre acestea numărându-se Orchestra de Cameră Radio din București, Orchestra Română de Tineret și Filarmonicile din Cluj, Satu-Mare, Arad și Sibiu, sub bagheta unor maeștri precum Cristian Mandeal, Cristian Brâncuși, Victor Dumănescu, Mihail Agafița sau Petre Sbârcea.