Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Septembrie 2020

Publicat: marți, 1 Septembrie 2020 , ora 10.46

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Miercuri, 9 septembrie 2020, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC Proms. Concertul susținut de Orchestra "Philharmonia". Dirijor Paavo Järvi. Solist pianistul Benjamin Grosvenor. Maurice Ravel - Suita "Mormântul lui Couperin"; Dmitri Șostakovici - Concertul nr.1 op.35 în do minor pentru pian și orchestră; Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr.41 KV.551 în Do major "Jupiter".


Sâmbătă, 12 septembrie 2020,
ora 15.10
Transmisiune directă de la Copenhaga (I). Integrala Simfoniilor de Ludwig van Beethoven cu Orchestra de Cameră Daneză dirijată de Adám Fischer. Simfoniile I op.21 în Do major, a II-a op.36 în Re major și a III-a op.55 în Mi bemol major "Eroica".


Sâmbătă, 12 septembrie 2020,
ora 20.40
Transmisiune directă de la Copenhaga (II). Integrala Simfoniilor de Ludwig van Beethoven cu Orchestra de Cameră Daneză dirijată de Adám Fischer. Simfoniile a IV-a op.60 în Si bemol major și a V-a op.67 în do minor.


Duminică, 13 septembrie 2020,
ora 15.10
Transmisiune directă de la Copenhaga (III). Integrala Simfoniilor de Ludwig van Beethoven cu Orchestra de Cameră Daneză dirijată de Adám Fischer. Simfoniile a VI-a op.68 în Fa major "Pastorala și a VII-a op.92 în La major.


Duminică, 13 septembrie 2020,
ora 20.40
Transmisiune directă de la Copenhaga (IV). Integrala Simfoniilor de Ludwig van Beethoven cu Orchestra de Cameră Daneză dirijată de Adám Fischer. Simfoniile a VIII-a op.93 în Fa major și a IX-a op.125 în re minor (soliști: soprana Sofie Elkjaer Jensen, contratenorul Morten Grove Frandsen, tenorul Jacob Skov Andersen, basul Henning von Schulman, colaborează Corul Național Danez).

Miercuri, 16 septembrie 2020, ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Redeschiderea Teatrului "Scala" - Omagiu lucrătorilor din sănătate. Concertul susținut de Corul și Orchestra "La Scala". Dirijor Riccardo Chailly. Soliști: soprana Krassimira Stoyanova, mezzosoprana Ekaterina Gubanova, tenorul Michael König și bas-baritonul Tomasz Konieczny. Ludwig van Beethoven - Simfonia a IX-a op.125 în re minor.


Vineri, 18 septembrie 2020, ora 21.00

Transmisiune directă de la Paris. Concertul susținut de Orchestra Filarmonică "Radio France" la Sala "Auditorium" a Radiodifuziunii Franceze. Dirijor Mikko Franck. Solistă pianista Anna Vinnitskaya. Camille Pépin - Lucrarea "Avant les clartés de l'aurore"; Serghei Rahmaninov - Concertul nr.3 op.30 în re minor pentru pian și orchestră; Claude Debussy - Fragmente simfonice din Muzica de scenă "Martiriul Sfântului Sebastian".

Joi, 24 septembrie 2020, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. Concert susținut de Orchestra Națională a Franței la Sala Auditorium a Radiodifuziunii Franceze. Dirijor Cristian Măcelaru. Solist pianistul Benjamin Grosvenor. Claude Debussy - Preludiu la după-amiaza unui faun; Serghei Rahmaninov - Concertul nr.2 op.18 în do minor pentru pian și orchestră; Camille Saint-Sans - Simfonia a II-a op.55 în la minor.


Vineri, 25 septembrie 2020, ora 21.30
Transmisiune directă de la München. Concert sustinut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la "Herkulessaal". Dirijor Riccardo Minasi.Solist pianistul Igor Levit. Ludwig van Beethoven - Concertul nr.1 op.15 în Do major; Joseph Haydn - Simfonia nr.88 în Sol major.