Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Editura Casa Radio la Gaudeamus Radio România XXVII: 'Sub semnul prieteniei'

Publicat: vineri, 13 Noiembrie 2020 , ora 14.44

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 16-22 noiembrie 2020, într-o formulă în pas cu vremurile. În premieră, în acest an vom fi mai aproape de cititorii noștri, ca între prieteni, exclusiv online. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), s-a îmbogățit cu noi și atractive titluri. Vă invităm să le descopriți!

În Colecția "Biblioteca de Poezie Românească" vă propunem o apariție de excepție: A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte și CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru, ilustrată de Zamfira Zamfirescu și prezentată de Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Șerban Foarță și Veronica D. Niculescu. Un document scris și sonor ce restituie publicului o voce poetică de colecție și imortalizează creația poetului Emil Brumaru.

În Colecția "Radio-Prichindel" vă invităm să ascultați, să citiți și să desenați, alături de Ali Baba, Sindbad și Ivanușca! Albumele grafice (bandă desenată!) Ali Baba și cei 40 de hoți, Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul și Căluțul cocoșat sunt semnate de Alexandru Ciubotariu - Ali Baba, Cristiana Călin - Sindbad și Octavian Curoșu - Căluțul cocoșat și sunt însoțite de CD-uri cu teatru radiofonic pentru copii (înregistrări antologice din Fonoteca de Aur Radio România!).

În Colecția "Noapte bună, copii!" vă propunem două noi albume de povești care vă vor purta pe toate meleagurile lumii: volumele 16 și 17, realizate sub genericul Din basmele lumii, reunesc, pe fiecare CD, câte șapte dintre cele mai frumoase basme ale lumii, rostite de mari actori: Leopoldina Bălănuță, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Liliana Tomescu, Costache Antoniu, Elena Pop ș.a.

Alexandru Ciubotariu, aka Ciubi, binecunoscutul street artist Pisica Pătrată, a adus un plus de culoare albumelor. Mai mult, în interiorul lor se află câte un afiș! Cine poate să-l redeseneze?

Semnalăm și noi apariții în colecțiile noastre muzicale Jazz forum, Radio România Muzical, Profil interpretativ, Lada de zestre, Maeștri ai artei corale. Câteva titluri: Luiza Zan & Big Band Radio (dirijor: Ionel Tudor), Night and day; Alexandru Tomescu, Concerto - Mozart, Saint-Saëns, Dvoűák - cu Orchestra Națională Radio, dirijori Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare; Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio -Ceaikovski, Dvoűák; Beethoven, Simfonia a V-a și Simfonia a VII-a, cu Orchestra Națională Radio, dirijori Horia Andreescu și Cristian Măcelaru; Imago Mundi, Isvor - Cantemir, Enescu, Brâncuși, Corul de Copii Radio, Ah, ce bucurie! (disc aniversar - 75 de ani).

După cum știți, la Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte…

Ne auzim și ne vedem la Gaudeamus! Cu prietenie!

Mai multe detalii despre fiecare titlu pe www.edituracasaradio.ro

Programul evenimentelor Editurii Casa Radio la Târgul Internațional de Carte GAUDEAMUS Radio România 2020

(www.facebook.com/edituracasaradio; www.gaudeamus.ro; www.facebook.com/radioromania.gaudeamus)

Vineri, 20 noiembrie, de la ora 11.30

Cele mai noi apariții în Colecțiile "Radio-Prichindel" și "Noapte bună, copii!"

Ali Baba și cei 40 de hoți. Roman grafic de Alexandru Ciubotariu după o adaptare radiofonică de Marin Traian. O înregistrare de colecție Radio România din 1965, cu Ștefan Mihăilscu-Brăila, Nicolae Gărdescu, Mircea Constantinescu, Marian Hudac ș.a.

Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul. Roman grafic de Cristiana Călin după un scenariu radiofonic de Marin Traian. O înregistrare istorică Radio România din 1969 care ne prilejuiește reîntâlnirea-surpriză, ca într-o capsulă a timpului, cu mari voci ale teatrului românesc. Amintim aici doar numele lui Fory Etterle, cel care joacă magistral rolul lui Sindbad.

Căluțul cocoșat. Roman grafic de Octavian Curoșu după dramatizarea unui basm rusesc semnată de Victor Frunză. Pe CD găsiți o înregistrare memorabilă Radio România din 1964, cu Nicolae Gărdescu, Dumitru Furdui, Marin Moraru ș.a.

Noapte bună, copii! Vol. 16, 17. Din basmele lumii, 7+7 dintre cele mai frumoase basme ale lumii rostite de mari actori: Leopoldina Bălănuță, Octavian Cotescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Liliana Tomescu, Alexandrina Halic, Costache Antoniu, Elena Pop ș.a.

Participă: un grup de elevi de la Școala Metropolitană ARC, partenera evenimentului, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț

Invitat special: Alexandru Ciubotariu, coordonatorul seriei BD "Radio-Prichindel" a Editurii Casa Radio

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11.45

Lansarea unei noi apariții în Colecția "Biblioteca de Poezie Românească", seria Colecționarul de voci

Emil Brumaru, A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002). O ediție ilustrată de Zamfira Zamfirescu și prezentată de Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Șerban Foarță și Veronica D. Niculescu.

Participă: Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Zamfira Zamfirescu.