Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Târgul de carte Gaudeamus Radio România - Ediție specială online 16 – 22 noiembrie 2020 / www.gaudeamus.ro

Publicat: joi, 12 Noiembrie 2020 , ora 16.19

Cel mai citit târg de carte, Gaudeamus Radio România, organizat de cel mai ascultat radio din țara noastră, se deschide peste câteva zile pe www.gaudeamus.ro, într-un format integral online, care asigură continuitatea acestui proiect cultural cu o tradiție de peste un sfert de secol.

Radio România, împreună cu Elefant.ro, partenerul nostru la această ediție specială, rămâne și în acest an alături de pasionații de carte: ediția cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România se va derula între 16 și 22 noiembrie, într-o fomulă aparte, care conține însă toate "ingredientele" unui târg de carte clasic.


Participanți

Peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească și străină, muzică și jocuri educative, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro, în secțiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediții.

Standurile virtuale ale participanților, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare, vor putea fi accesate prin butonul aferent și vor fi fi găzduite într-una dintre următoarele formule:

  • Elefant.ro, în secțiunea din magazinul online dedicată acestei ediții a târgului, care permite achiziția de carte într-un coș unic, de la toate standurile din cadrul Târgului de carte Gaudeamus reunite aici;

  • website-urile participanților (sau ale partenerilor lor), cu mențiunea că numeroși participanți vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discounturi, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.


Evenimente

Toate cele circa 200 de evenimente organizate de către Radio România și de participanții la această ediție, vor fi disponibile, live sau înregistrate, în secțiunea dedicată programului de pe website-ul www.gaudeamus.ro. Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figurează în programul târgului.

Proiecte speciale Radio România Gaudeamus Vreau o Școală Ideală

Într-unul dintre cele mai dificile momente din cariera lor școlară, elevi din întreaga țară au acum ocazia să spună lumii întregi cum și-ar dori să fie școala în care să se simtă în siguranță, motivați și apreciați. Concursul "Vreau o școală ideală" aduce în atenția publicului, prin mesajele elevilor și ale dascălilor și prin efortul jurnaliștilor de la posturile Radio România, care vor reuni aceste mărturii în scurte reportaje, condițiile în care multe dintre școlile din țara noastră sunt nevoite să își îndeplinească menirea, în plină criză medicală și socială.

Cele mai reușite reportaje, prin conținut și ilustrare jurnalistică, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxă de participare și de expozanții la târg, care vor dona cărți și materiale educaționale, pentru a alcătui o bibliotecă. Beneficiarii acestor premii vor fi școlile înscrise în concurs pe această cale.

Concursul Național de Lectură "Mircea Nedelciu", organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România, se derulează integral online, în perioada 5 - 20 noiembrie, pe baza lucrărilor trimise de către participanții din întreaga țară, jurizate de către realizatori de la posturile Radio România. Tema anului 2020 a fost "importanța educației în lumea de azi".

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 17.00 și va fi și va fi urmată de dezbaterea "Lectura pe suport digital și învățământul online"; ambele evenimente vor fi transmise în direct pe website-ul www.gaudeamus.ro.

Votul Publicului se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus: pe baza propunerilor din partea participanților, urmăritorii paginii noastre vor putea vota Cea mai râvnită carte a Târgului.