Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Eusebiu Stefănescu într-un recital inedit la Radio România Cultural

Publicat: luni, 23 Decembrie 2013 , ora 9.54

În ziua de 13 dec 2013, ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu, actorul Eusebiu Ștefănescu a înregistrat pentru Radio România un eseu poetic inedit: "Visători la steaua singurătății" care împletește, într-o alăturare de mare valoare artistică, poezia cu sunetul particular al flautului lui Ion Bogdan Ștefănescu, cel care a compus muzica recitalului.

Eseul poetic, al cărui autor este chiar Eusebiu Ștefănescu, considerat unul dintre cei mai mari actori-recitatori ai României, pune în oglindă cei doi mari poeți, piloni ai culturii și literaturii române: Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.

Aducând în atenție mari teme ale poeziei acestora cu ajutorul versurilor pe care actorul le recită, spectacolul sonor devine atât un prilej emoționant de reamintire și de reascultare pentru cei mai în vârstă, dar și un vehicul sonor educativ pentru cei mai tineri.

Temele majore abordate de cei doi poeți devin prilej de reflecție în perioada sărbătorilor când recitalul este programat la Radio România Cultural: viziunea îngerului, a iubirii, a timpului, a arhaicului și a sacrului.

Interpretarea magistrală a celor doi artiști și ineditul recitalului va face ca acesta să fie un document sonor de mare valoare pentru fonoteca Radio România.

Recitalul este programat duminică, 22 decembrie 2013, de la ora 20.30 la Radio România Cultural și poate fi ascultat și on-line pe www.radioromaniacultural.ro