Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nou acord de colaborare între Radio România și Radio-Televiziunea din Slovacia

Publicat: joi, 31 Octombrie 2013 , ora 12.38

Joi, 31 octombrie a.c., la sediul Societății Române de Radiodifuziune, s-a semnat un nou acord de colaborare, pe o durată de 3 ani, între Radio România și Radio-Televiziunea din Slovacia. Reînnoirea acordului s-a semnat în prezența Excelenței Sale, domnul Ján Gábor, Ambasador al Republicii Slovacia în România, de către domnul Vaclav Mika, Director General al Radio-Televiziunii din Slovacia și domnul Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radiodifuziunii Române. La eveniment au participat directori și reprezentanți ai Uniunii Europene de Radio Televiziune (UER) și ai posturilor publice de radio și televiziune din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și Austria, care se află în aceste zile în vizită în București, cu prilejul aniversării Radio România 85.

 

Domnul Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Radiodifuziunii Române, a subliniat importanța semnării acordului de colaborare în contextul special al aniversării a 85 de ani de la prima emisie în eter a Radioului public din România. "Vă mulțumesc pentru sprijin, pentru excelenta noastră colaborare și pentru schimbul de programe culturale. Aș vrea să considerați că aveți în noi nu doar simpli colegi, ci adevărați prieteni", a adăugat Președintele Director General. În spiritul aceleiași prietenii, domnul Vaclav Mika, Director General al postului public de radio și televiziune din Slovacia, a declarat că "acest acord nu este doar unul pe hârtie, ci unul semnat în inimile noastre, nu este un acord între simpli parteneri, ci între prieteni".

Acordul de colaborare prevede schimburi gratuite de programe radiofonice, pe teme de interes comun româno - slovac, din sfera politică, economică, socială și culturală, precum și schimburi de jurnaliști, regizori, producători de teatru radiofonic și specialiști în domeniul tehnic. Acțiunile culturale organizate de reprezentanțele diplomatice ale ambelor țări vor beneficia, în măsura posibilităților, de sprijin reciproc acordat de fiecare post public partener în țara proprie. Radio-Televiziunea din Slovacia va continua să sprijine jurnaliștii secției de limbă slovacă din cadrul postului regional Radio România Timișoara, care vor putea participa, la cerere, la cursuri de pregătire în scopul perfecționării cunoștințelor de limbă slovacă.

Cooperarea bilaterală în domeniul radiofonic între Radio România și postul public de radio din Slovacia este una excelentă și la nivelul Uniunii Europene de Radio și Televiziune - UER, unde cei doi parteneri își acordă sprijin în susținerea intereselor comune în cadrul Grupului Regional de Lobby.