Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Paul Grigoriu la Vorba de cultură 5 ore în 5 zile consecutive

Publicat: luni, 28 Octombrie 2013 , ora 10.25

Radio România trăiește prin vocile sale!

Sărbătorirea a 85 de ani de la înființarea radioului public românesc prilejuiește reîntâlnirea ascultătorilor Radio România Cultural cu unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți oameni de radio, o personalitate a cărei voce a fost, ani de-a rândul, amprenta radioului public: Paul Grigoriu.

În săptămâna aniversară 28 octombrie - 1 noiembrie, la emisiunea Vorba de Cultură, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 12, Attila Vizauer, la rândul său o voce remarcabilă a radioului public, va sta de vorbă pe larg cu Paul Grigoriu despre frumusețea și misterul radioului, despre statura excepțională a radioului public, despre profesionalism, vedete dar și vedetism, momentele grele din carieră, tenacitate și puterea exemplului, despre împliniri, realizări, despre proiecte dar și despre cărți, despre nevoia lecturii și bucuria scrisului sau altfel spus despre o viață dedicată radioului.

"Vreun an nici nu am înțeles despre ce este vorba. Când am înțeles cu adevărat despre ce este vorba, am înnebunit. Și am făcut-o cu pasiune. Am făcut această meserie de-am înnebunit(...) Cred că au trecut patru sau cinci ani până când am simțit că-mi găsisem drumul. Pentru mine, radioul a însemnat muncă foarte multă și mare dragoste de clădirea aceea din Strada General Berthelot și de tot ceea ce se petrecea înăuntru. Deși am avut propuneri foarte avantajoase, nu am regretat nici o secundă că nu am părăsit Radio România, am simțit că-i sunt dator radioului public cu toată devenirea mea." - mărturisește Paul Grigoriu.

În luna noiembrie 2013 la Editura Casa Radio va apărea audio-book-ul "G de la Gugiumeni. Falsă monografie" de Paul Grigoriu.

Așadar 5 ore în 5 zile consecutive, la prânz, Paul Grigoriu invitat pe toate frecvențele din țară în FM ale Radio România Cultural.