Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural la Astra Film Festival

Publicat: luni, 14 Octombrie 2013 , ora 9.12

Radio România Cultural este și toamna aceasta în miezul evenimentelor culturale!

În perioada 14-18 octombrie, emisiunile Dimineața Crossover și Vorba de cultură se mută din studiourile din capitală, în studiourile din fosta capitală culturală europeană - Sibiu, unde are loc ediția cu numărul 20, aniversară, a Festivalului de Film Astra.

Personalități ale lumii cinematografice naționale și mondiale, critici de film, cinefili se vor întâlni cu acest prilej, moment propice pentru a fi invitați la microfonul Radio România Cultural și astfel a aduce în casele ascultătorilor din toată țara atmosfera acestui important festival.

La Dimineața Crossover, de la ora 9.00, Maria Balabaș ne aduce informații proaspete, abia culese din sălile festivalului, din culise sau de pe holuri, în reportaje, interviuri, vox-pop-uri.

De la ora 12.00 însă, la Vorba de Cultură, Ema Stere stă un ceas la taifas, pe îndelete, cu invitați speciali din țară și străinătate, personalități ale lumii cinematografice care își prezintă realizările, vin cu gânduri, idei sau fac o analiză mai aprofundată a fenomenului.

Astra Film Festival este unul dintre cele mai notabile festivaluri de film documentar din Europa, care în ultimele două decenii a promovat constant filmul românesc de non-ficțiune pe plan internațional. Radio România Cultural este partener de tradiție al festivalului.