Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Liceenii la Sala Radio: Trei tineri 'minune' ai muzicii românești, invitați ai Orchestrei de Cameră Radio

Publicat: miercuri, 9 Octombrie 2013 , ora 10.47

Liceenii a fost un celebru film românesc al anilor '80. Cei pe care îi veți asculta pe 16 octombrie alături de Orchestra de Cameră Radio (OCR) sunt liceenii zilei de azi, cei care trăiesc în paralel viața de adolescent specifică unui liceu românesc din 2013 și pe cea a "sportivului" de performanță, trei dintre tinerii care se antrenează multe ore pe zi pentru a deveni una dintre stelele muzicii clasice românești de mâine.

Miercuri, 16 octombrie (19.00), pe scena Sălii Radio, alături de OCR și sub bagheta dirijorului principal al Orchestrelor și Corurilor Radio România - TIBERIU SOARE - vor evolua trei tineri deja distinși cu premii la cele mai importante competiții din străinătate. Îi veți aplauda pe MIRCEA DUMITRESCU (15 ani) - vioară, ALEXANDRA BOBEICO (17 ani) - vioară și CADMIEL BOȚAC (16 ani) - pian.

Programul serii se va deschide cu Simfonia Jucăriilor o transpunere sonoră a farmecului copilăriei, ce poartă semnătura tatălui marelui Amadeus: Leopold Mozart. Pentru ca povestea copilăriei și a talentului ce este transmis mai departe să prindă contur, cea de-a doua lucrare a serii este semnată de Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 7 în re major pentru vioară și orchestră - și a fost așternută pe portativ la vârsta de doar 19 ani! Vârsta tânărului pianist Mircea Dumitrescu (15 ani), care va da viață partiturii, este așadar cu foarte puțin depășită de cea a genialului compozitor. Repertoriul evenimentului va fi completat de Henri Vieuxtemps - Concertul nr. 5 în la minor pentru vioară și orchestră (în interpretarea Alexandrei Bobeico) și Felix Mendelssohn - Concertul nr.1 în sol minor pentru pian și orchestră (interpretat de Cadmiel Boțac).


Biletele sunt
disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.