Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Scriitoarea A.G. Billig prezintă noul sezon al emisiunii 'Sala de repetiții' de la Radio3Net Florian Pittiș

Publicat: luni, 30 Septembrie 2013 , ora 9.33

Scriitoarea A.G. Billig prezintă noul sezon al emisiunii Sala de repetiții care revine în grila Radio 3Net Florian Pittiș (www.radio3net.ro) începând cu 5 octombrie. Emisiunea, produsă de Mădălina Ion, va fi difuzată în direct, sâmbăta între orele 13:00 - 14:00 și, în reluare, duminica. Primii invitați sunt membrii Violent Monkeys, iar până la sfârșitul anului, internauții vor putea asculta și trupe precum Trooper, STEMA sau Tip-Til.

Sala de repetiții este împlinirea unuia din visele lui Moțu Pittiș, acela da a le oferi o rampă de lansare trupelor tinere și talentate, în căutare de promovare, din zona rock, underground, alternativ, blues și jazz. Toate trupele prezente pleacă din Sala de repetiții cu experiența unică de a fi evoluat într-unul dintre cele mai moderne și mai bine utilate studiouri ale Radiodifuziunii Române (studioul T6 - Sile Dinicu), dar și cu un demo înregistrat în condiții profesionale.

Din 2008 și până în 2013, în emisiune au cântat zeci de trupe - multe necunoscute la vremea respectivă, ulterior de succes, dar și trupe consacrate - Byron, Antract, Trupa Veche, Ura de după ușă, Luna Amară, Timpuri Noi.

Deși este scriitoare, A.G. Billig are experiență de radio (Tinerama, Radio 21, Activ FM), lucrând mai mulți ani ca realizator de emisiuni. Afirmă că se simte la radio ca acasă și că muzica - în special rock, joacă un rol important în viața ei și în procesul de creație. În trecut, emisiunea a fost prezentată și de chitaristul Eugen Mihăescu, cel care i-a găsit titlul și a văzut-o ca pe o întâlnire a trupelor în sala de repetiții. Au urmat Laurențiu State și Alina Decu - moderatori ai echipei Radio3net Florian Pittiș.

Începând cu acest sezon, Sala de repetiții va crește și gradul de interactivitate cu ascultătorii. Astfel, aceștia vor putea vota trupa favorită a fiecărei luni, urmând ca dintre preferate să aleagă trimestrial câștigătoarea unui videoclip.

Trupele care doresc să ajungă în Sala de repetiții pot contacta echipa prin intermediul paginii de Facebook a emisiunii.