Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Emisiune a Serviciului Francez RRI, în finala 'Premiilor internaționale Anna Lindh'!

Publicat: miercuri, 28 August 2013 , ora 8.08

RRI Special, magazinul de actualitate socio-culturală al Serviciului Francez Radio România Internațional, a fost nominalizat între finaliștii prestigioaselor Premii internaționale Anna Lindh pentru jurnalism intercultural și social, care vor fi decernate pe 23 octombrie, la Londra. Selectați din mai mult de 200 de produse media, cei 15 finaliști ai competiției (provenind din România, Egipt, Germania, Israel, Liban, Teritoriile Palestiniene, Siria, Slovenia și Tunisia) concurează în cadrul a cinci categorii: presă scrisă, televiziune, radio, new media, premii speciale. Câștigătorul fiecăreia dintre ele va fi desemnat de importanți profesioniști media reuniți în juriul prezidat de Tim Sebastian, renumit jurnalist TV și fondator al platformei New Arab Debates.

Realizată de Andrei Popov, ediția RRI Special prezentă în concurs propune o dezbatere despre realitatea și evoluția percepției societății românești asupra comunității LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), prin prisma gestionării a două evenimente din timpul festivalului Luna istoriei LGBT din februarie 2013: incidentul de la o proiecție de film organizată la Muzeul Țăranului Român și cea mai importantă expoziție de artă contemporană cu tematică LGBT, Inside Insights, de la Spațiul de artă contemporană Aiurart.

Magazinul Serviciului Francez al Radio România Internațional este nominalizat pentru a două oară la Premiile Anna Lindh. În 2011, RRI Special - Când Rómeó o întâlnește pe Julieta (realizat de Ileana Țăroi, Valentina Beleavschi și Andrei Popov), având ca subiect un proiect cultural bilingv româno-maghiar, a câștigat Premiul secțiunii radio.

Decernate din 2006, Premiile Anna Lindh sunt considerate echivalentul premiilor Oscar pentru jurnalismul social, intercultural și despre drepturile omului în zona lărgită a Mării Mediterane. Organizată, ca de obicei, de Fundația Euro-Mediteraneană Anna Lindh, ediția din 2013 se bucură de sprijinul Fundației Thomson Reuters, al publicației Asharq al-Awsat și al BBC Arabic.


Serviciul Comunicare