Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Reșița, aniversare alături de fanii săi

Publicat: miercuri, 7 August 2013 , ora 16.58

Miercuri, 7 august, 15.000 de persoane au sărbătorit alături de Radio România Reșița, împlinirea a 17 ani de la înființarea postului, dar și cei 85 de ani ai Radio România. În ciuda căldurii, reșițeni de toate vârstele, dar și timișoreni și arădeni veniți special pentru a fi alături de postul lor preferat de radio, au cântat și au dansat până spre miezul nopții.

Parcul Tricolorului din Reșița a devenit pentru șase ore principalul punct de atracție al orașului, dar și locul unde toată lumea s-a simțit bine. Spectacolul a început cu aplauze prelungite pentru întreaga echipă Radio România Reșița, aflată de 17 ani în slujba ascultătorilor.

A venit apoi rândul artiștilor să urce pe scenă, primii fiind reșițenii Dănuț Ghilea, un adolescent care s-a remarcat în corul Menestrelul și care, de-a lungul anilor, a câștigat numeroase distincții și premii la diferite festivaluri de muzică, apoi Leo, care i-a încântat pe spectatori cu melodii din repertoriul celor de la Bere Gratis, Holograf, Desperado, sau Ștefan Bănică Jr., urmat de Gabriel Burduja, un artist cu o voce extraordinară care a fost aplaudat pentru interpretarea unor piese din repertoriul internațional, făcute cunoscute de Eric Clapton, UB 40 sau Dire Straits.

Unul dintre momentele cele mai așteptate ale serii a fost concertul susținut de Sonny Flame, pe numele său real Mihai Răzvan Preda, cel care interpretează și imnul Radio România Reșița și a cărui performanță a fost apreciată în special de tineri. Momentul culminant al serii a fost, fără îndoială, concertul celor de la Direcția 5, care au oferit un spectacol de zile mari. Timp de aproximativ două ore, Cristi Enache și compania au ținut publicul în priză, participanții fredonând alături de membrii formației, melodii cunoscute ale trupei, printre care și "O fată ca ea", "Ești stilul meu" sau "Am nevoie de tine".

Sărbătoarea continuă astăzi, când, de la ora 18:00, vor urca pe scenă nume de referință ale muzicii populare românești: Oana Tomoioagă și Ansamblul "Hora Belințului" din Timiș, Maria Milu Sorescu, Luminița Jucu, Dana Gruescu, Mitru Teleagă, Nicu Novac, Liliana Laichici, Petrică Moise, Petrică Miulescu Irimică, Ramona și Georgiana Vița, Nicoleta și Andreea Voica. Organizatorii așteaptă o audiență record, peste 20.000 de persoane vor fi alături de Radio România Reșița!

Spectacolul este transmis online pe siteul radioreșița.ro, iar de la ora 21:00, și pe calea undelor. Întregul eveniment se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița.