Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

O nouă 'Oră de educație muzicală' în cartierul Pantelimon

Publicat: miercuri, 15 Mai 2013 , ora 9.13

Proiectul "Ora de educație muzicală" continuă joi, 16 mai 2013, de la ora 13.00, la Liceul Tehnologic "Sfântul Pantelimon".

Situată în sectorul 2 al Capitalei, instituția are elevi care învață la profilurile știinte ale naturii, mecanică, electric, chimie industrială.

Invitatul ediției este violoncelistul Ștefan Cazacu, student la Universitatea Națională de Muzică din București, colaborator al Societății Române de Radiodifuziune, care acceptă, pentru a doua oară, participarea la acest program de educație nonformală.

Proiectul "Ora de educație muzicală" se adresează elevilor din cartierele mărginașe ale Bucureștiului, fiind un concept pedagogic original care folosește instrumente moderne de învățare.

Radio România Cultural organizează bilunar, pentru elevii din București și împrejurimi, o oră de muzică la care aceștia sunt stimulați să participe în mod direct, cu ajutorul instrumentiștilor și al realizatorilor din radio, al înregistrărilor muzicale produse de Radio România, al calculatorului și internetului iar, ulterior, prin intermediul unui concurs organizat la finele orei de curs.

Intenția inițiatorilor săi, Mirela Nicolae, Oltea Șerban-Pârâu și Cristian Marica, este aceea de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzică și competițiile propuse, importanța limbajului universal al muzicii care promovează toleranța, înțelegerea și comunicarea între oameni.