Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Concert de Crăciun pentru copii la Sala Radio

Publicat: luni, 18 Decembrie 2017 , ora 13.28

În 17 decembrie, Radio România a oferit în dar copiilor un Concert de Crăciun. Intrarea a fost liberă, așa că mulți copii au venit să-l întâlnească pe Moșul care aduce daruri și pe elfii lui și au asistat, atât cât au putut ei să fie de cuminți, la un concert-lecție pe care Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Oroșanu l-au oferit micilor melomani.

Celor mici, dar și părinților le-a vorbit în persoană Moș Crăciun.

Recunosc, pentru o clipă m-am simțit și eu copil, și mi-am imaginat cum moșul se strecoară pe hornul casei pentru a lăsa cadourile atât de mult așteptate.


De Moș Crăciun ți-a plăcut?

Da, foarte mult! Era frumos și avea o barbă albă. Și avea o haină foarte lungă.

De Moș ți-a plăcut?

Da, foarte mult. Am și făcut poză cu el.


Și... după o așa incursiune a lui Moș Crăciun nu puteau să intre în scenă decât Corul de Copii Radio cu dirijorul lor, Voicu Popescu, interpretând colinde și cântece tradiționale de Crăciun din diferite părți ale lumii.

Și... dacă Sala Radio era plină de micii melomani nu putea fi mai nimerit decât un concert-lecție oferit de dirijorul Cristian Oroșanu și Orchestra de Cameră Radio cu o lucrare bine aleasă - Carnavalul animalelor de Camille Saint Saens.

"Să încercăm să imităm animalele pe care Saint Saens le-a pus în partitură cât mai bine. Următoarea piesă se cheamă Găini și cocoși. Vreți să auziți cum a scris Saint Saens găinile în orchestră?"

"Daaaa!"

Cei mici, beneficiind de explicațiile dirijorului Cristian Oroșanu au făcut cunoștință cu animalele imaginate de compozitorul francez.

"E adevărat că a scris și un cocoș."

Micii melomani au fost încântați:

"Mi-a plăcut cum au cântat despre animale, toate muzicile de la animale…"

"La concert mi-a plăcut foarte mult orchestra. A fost foarte frumos. Mai ales cei care cântau la vioară. Iar pianiștii mi s-au părut foarte bine instruiți și… mi-a plăcut foarte mult."

Concertul s-a încheiat în atmosfera sărbătorii de Crăciun cu un calup de colinde interpretate de Corul de Copii și Orchestra de Cameră Radio dirijate de Cristian Oroșanu.

Reportaj realizat de Jeanine Costache