ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seara - 14 iunie 2016

Publicat: miercuri, 15 Iunie 2016 , ora 13.16
O pianistă matură cu un sunet cizelat - poate fi definită Cristiana Mihart, protagonista recitalului din 14 iunie de la Sala mică a Ateneului Român. Cristiana Mihart este o muziciană cu o bogată activitate concertistică și cu un palmares important la concursurile din țară și de peste hotare, între acestea înscriindu-se și premiul al III lea la cea de-a 41-a ediție a Concursului Internațional "Concertino Praga" - 2007. Într-un program atent lucrat, pianista Cristiana Mihart a propus publicului o incursiune de la romantic la modern, alegând opusuri de Chopin, Liszt și Prokofiev - o parte din tema de dizertație cu care va absolvi masteratul Universității Naționale de Muzică București:

"O parte din tema de dizertație este Chopin, de aceea am ales în seara acesta romantismul și puțin Prokofiev. Ce am vrut să exprim?... căldură, delicatețe, reverie, pasiune, dramă, toate astea sunt exprimate foarte bine în armonii și în formă. ....Întotdeauna mă simt bine aici, este o atmosferă intimă, simți foarte bine publicul, simți vibrațiile și te hrănești cu ele...."

Am apreciat alături de publicul seratelor de marți ținuta artistică a pianistei Cristiana Mihart care a afișat stăpânire de sine, o expresivitate convingătoare și o paletă tehnică diversă. Cu siguranță traseul său solistic o va purta în importante centre muzicale din țară și nu numai.


Reportaj realizat de Jeanine Costache