ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seară - 22 martie 2016

Publicat: miercuri, 23 Martie 2016 , ora 15.10
O incursiune de la preclasic la romantic și un bis din creația lui George Enescu a propus, în 22 martie 2016, pianista Adela Liculescu - pentru a șasea oară în Stagiunea de marți seara. Nume deja afirmat în peisajul muzical, cu un bogat traseu solistic și cu un palmares important, Adela Liculescu a atras un public numeros și entuziast la Sala mică a Ateneului Român; un public care i-a aplaudat cu frenezie evoluția pianistică. A demonstrat, și de această dată, că toate recunoașterile, de până acum, sunt pe deplin meritate, Adela Liculescu impresionând prin maturitate, prin capacitatea de a gândi fiecare detaliu pe care-l cântă și printr-o ușurință tehnică ieșită din comun.


Anul 2016 a început, pentru Adela Liculescu, cu Premiul special în arte "Grigore Vieru" acordat la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate și continuă cu multe alte concerte și recitaluri după cum a precizat:

Ultimul premiul câștigat este Premiul I la concursul Bösendorfer de la Viena. Am cântat în finală cu Orchestra de Cameră din Viena și Stefan Vladar la palatul Schonbrunn și după asta am primit desigur invitații în Viena să cânt acolo. Voi cânta în aprilie, la Imperial Hall Viena, în ciclul Bösendorfer și voi cânta, în octombrie, un recital la Sala "Schubert" de la Konzerthaus din Viena. În februarie am fost în Suedia la Festivalul de cameră Aurora, am avut ocazia să cânt cvintetul "Păstrăvul" cu muzicieni consacrați și... sigur, am învățat foarte multe de la ei... Am și foarte multe concerte în țară.


Cât despre demersul său muzical....

Sincer, nu am avut un concept anume, când am alcătuit repertoriul, m-am gândit pur și simplu ce mi-aș dori să cânt - în această oră pe care am avut-o la dispoziție pentru concert - și am ales mai multe piese pe care le-am învățat în diferite stadii ale dezvoltării mele. Îmi place să cânt la Ateneu, îmi place că am mulți prieteni care vin aici de fiecare dată și... sigur că este un public foarte călduros. M-am bucurat... Am avut ocazia să cânt cu orchestra de mai multe ori la Sala Mare și sper să am ocazia în viitorul apropiat să cânt și un recital acolo. (Adela Liculescu)


Multă pasiune am perceput în cântul său și o paletă de nuanțe diverse. Programul, atent lucrat de Adela Liculescu, a fost redat cu dezinvoltură, virtuozitate și rafinament,iar răsplata a fost pe măsură… cu îndelungi rechemări la rampă din partea celor aflați în sală.


Reportaj realizat de Jeanine Costache