ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara - 16 februarie 2016

Publicat: miercuri, 17 Februarie 2016 , ora 13.27

Ela Bokor, Rafael Butaru și Iulian Ochescu sunt numele celor trei muzicieni care au figurat, în 16 februarie, pe afișul Stagiunii de Marți seară. Un public numeros a adus în Sala mică a Ateneului această formație care se numește "Ludens" Piano Trio.

'' Ludens înseamnă în limba latină a te juca. De fapt toți oamenii, până la dispariția lor de pe această planetă, se joacă. Muzica de cameră, pentru un artist profesionist, înseamnă maximum din ceea ce poate să-i ofere muzica clasică. Prin această formulă de muzică, un artist se poate împlini și se poate autoeduca permanent. Pornind de la această muzică ei pot deveni artiști desăvârșiți." - violoncelistul Marin Cazacu în finalul unei seri cu trei muzicieni talentați care au atras publicul bucureștean, sala mică a Ateneului devenind neîncăpătoare.

Violonistul Rafael Butaru, violoncelista Ella Bokor și pianistul Iulian Ochescu alcătuiesc acest trio care s-a înființat din dorința de a performa și de oferi publicului un repertoriu divers și inedit. Și recunoașterile nu au întârziat să apară: Ludens Piano Trio a obținut în octombrie 2015 premiul al II lea la Concursul Internațional de Muzică de Cameră de la Plovdiv, urmând să concerteze anul acesta, în cadrul aceleași competiții. Talentul, energia și originalitatea programelor atent lucrate s-a reflectat și ]n 16 februarie 2016 prin cele trei triouri de Beethoven, Dvorak și Gaspar Cassado prezentate unui public entuziast, cum este cel din Stagiunea de marți seară, un public în care mentorii își urmăresc cu interes discipolii:

 

Violoncelistul Marin Cazacu: "Mi-a plăcut foarte mult cum au evoluat de-a lungul recitalului trecând prin Beethoven, Trioul nr. 4 op. 11 în Si bemol major, "Dumky" de Dvorak și acest foarte spumos trio de Gaspar Cassado. Stilistic le-au diferențiat foarte bine. E un trio deja omogen, care caută nu numai perfecțiunea tehnică, care este firească într-un recital. Au căutat lucruri speciale în muzica fiecărui compozitor și foarte mult au reușit în a ne exprima toate aceste emoții... Un recital încântător pe care publicul l-a gustat din plin și sper ca melomanii să aibă parte de astfel de seri și pe viitor."
Jeanine Costache