Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de Marți seara - 19 ianuarie 2016

Publicat: miercuri, 20 Ianuarie 2016 , ora 13.24
Marin Cazacu: Trei tineri, care iată demonstrează că pe un drum al împlinirii profesionale se dăruie în primul rând cu multă muncă și seriozitate pentru a pune în valoare un repertoriu atât de frumos cum a fost cel prezentat în această seară.

Adrian Precup, Radu Croitoru și Iulian Ochescu sunt numele celor trei muzicieni care, în ciuda gerului care începea să pună stăpânire pe București, au umplut, în 19 ianuarie, Sala mică a Ateneului Român. Se pare că frigul nu i-a iertat pe cei doi violonceliști Adrian Precup și Radu Croitoru, aceștia având probleme cu corzile instrumentelor lor, de aici și unele probeme de intonație. Dar pasiunea cu care fac muzică a trecut rampa astfel cuvintele cu care mult apreciatul violoncelist Marin Cazacu și-a recomandat discipolii fiind pe deplin justificate:


"Sonata de Grieg pentru violoncel și pian este extrem de dificilă pentru pianist în mod special. Este un concert pentru pian cu acompaniament de violoncel de multe ori. Pianistul Iulian Ochescu este un pianist de mare perspectivă, așa că violoncelistul a fost avantajat de prezența unui pianist de o asemenea valoare în acest recital. Adrian Precup este un violoncelist care are o seriozitate și în a prezenta lucrările pe care le interpretează, dar în același timp cu drag și cu multă aplecare emoțională. Radu Croitoru este un sentimental, un emoțional de la început până la sfârșit. Este un creator de culori, de sunete, așa cum s-a demonstrat în Sonata de Dmitri Șostakovici, o sonată de asemeni, dificilă atât pentru violoncelist, cât și pentru pianist, chiar dacă anumite neîmpliniri de intonație, în ambele cazuri s-au remarcat la acest recital, dragostea de a face muzică împreună și de prezenta un repertoriu atât de minunat publicului a însemnat enorm de mult pentru ei" (Marin Cazacu)


Plăcerea de a cânta pare a fi sintagma care i-a reunit pe violonceliștii Adrian Precup și Radu Croitoru și pe pianistul Iulian Ochescu. Sunt trei muzicieni pe care îi definește talentul, eleganța și seriozitatea, mărturie stau ovațiile publicului care a primit cu bucurie încă o seară de marți din stagiunea de la Sala mică a Ateneului Român.


Jeanine Costache