Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Radio România - 87

Publicat: luni, 2 Noiembrie 2015 , ora 10.37

Sărbătoare la Sala Radio! În continuarea tradiției instaurate în stagiunile precedente, Orchestra Națională Radio a invitat publicul vineri, 30 octombrie 2015, la un concert special, dedicat Zilei Radioului.


Orchestra Națională Radio a dat vineri seară startul manifestărilor aniversare Radio România 87. Ansamblul a evoluat, în fața unui public numeros, sub conducerea lui Adrian Morar într-un program de sărbătoare ce a inclus o lucrare a compozitorului și dirijorului român Alfred Alessandrescu: Amurg de toamnă, iar momentul solistic a fost semnat de Cristina Anghelescu, cea care a interpretat, alături de Orchestra Națională Radio, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de Ludwig van Beethoven.

A fost doar prima parte a concertului eveniment în care s-au sărbătorit cei 87 de ani de existență ai Radio România. Au urmat două creații semnate de Johannes Brahms - Uvertura Academică Festivă și Variațiuni pe o temă de Haydn.


"Dirijorul - dinamic! Mi-a plăcut cum a condus orchestra. Solista mi s-a părut atât de talentată, atât de modestă, aproape umilă în fața talentului extraordinar pe care îl avea."

"O interpretare de excepție! Orchestra Radio E întotdeauna la înălțime. Dirijorul - la fel. Repertoriul pentru seara aceasta - foarte bine ales. O seară magnifică! "


La final - aplauze în picioare pentru prestația muzicienilor și urări pentru Radio România.


"Să fiți tot atât de buni în continuare și o să vă ascult cu mare drag!"

"Ascult Radio România cu mare plăcere, vin aici la concerte și… week-end-ul cel mai plăcut este când nu mă uit la televizor, ci ascult Radio România. Eu spun s-o țineți tot așa, La mulți ani! și să ne vedem cu bine în anii care urmează."

"Copilăria mea a însemnat Radioul și rămâne o amintire de suflet! La mulți ani, în continuare, cu succes!"

"Este un post de radio care este încă ascultat, care este conectat la realitate și are priză la public."

"Radioul înseamnă companionul meu de zi cu zi - la volan, la serviciu -, un radio care este mult, mult deasupra tuturor celorlalte posturi concurente. Muzică foarte bună, știri foarte bune, totul condensat, foarte profesionist făcut! La mulți ani Radioului!"

Reportaj realizat de Lucian Haralambie