Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. From Russia with Love

Publicat: miercuri, 23 Septembrie 2015 , ora 10.51

Corul Armatei Roșii, sau mai bine zis unul dintre ansamblurile ce pretind acest nume, a concertat aseară (22 septembrie 2015) la Sala Palatului din Capitală. Este destul de greu de spus cum a fost evenimentul, deoarece senzația a părut a fi una de totală efervescență, completată însă cu o aromă de dezamăgire.

Deși totul era programat să înceapă la ora 20.00, abia la acea oră (sau poate chiar puțin mai târziu) a fost permis accesul publicului în sală - atenție, concertul a fost sold out! Așadar, cu o întârziere masivă, s-au urcat pe scenă artiștii conduși de generalul Viktor Eliseev și au început, poate puțin straniu, cu 'Oda bucuriei'. Cu toții știm cum sună Corul Armatei Roșii, sau orice cor militar în general, cunoaștem plusurile și minusurile, dar ce m-a dezamăgit efectiv a fost sonorizarea execrabilă. Ansamblul instrumental îi acoperea în general pe cântăreți, iar corului i-a lipsit acea masivitate pe care o doream cu toții.

În fine, lucrurile s-au mai reglat pe parcurs și spectacolul a intrat pe făgașul normal odată cu primul moment al corpului de balet. A fost ca o gură de aer proaspăt și a fascinat prin exuberanța mișcărilor. Din punctul acesta evenimentul a început să semene cu cel pe care mi-l imaginasem. Am ascultat piese tradiționale precum 'Kalinka' și 'Katiușa', opusuri clasice, precum 'Dansurile polovțiene' din opera Cneazul Igor de Aleksandr Borodin, dar și piese moderne: 'Sex bomb' de la Tom Jones și piesa cu care au făcut senzație coriștii la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci - 'Get Lucky' de la Daft Punk.

Aș putea spune că a fost cu adevărat un spectacol de variété, desigur fără câteva momente specifice care ar completa un astfel de eveniment. A fost un concert perfect? Nu! A fost 'enternaining', distractiv? Da și, în definitiv, asta cred că e ceea ce contează. A fost un spectacol pe placul publicului său. În rest, dacă vreți să aflați mai multe, puteți merge și în această seară să-i vedeți pe membrii Corului Armatei Roșii la Sala Palatului.


Radu Mihalache