Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Concert Hiromi Uehara la Sala Radio

Publicat: miercuri, 1 Iulie 2015 , ora 11.16

Marți, 30 iunie 2015, la Sala Radio a concertat celebra pianistă jazz Hiromi Uehara. Muziciana a electrizat publicul bucureștean cu un program plin de vigoare și nebunie, secondată pe scenă de basistul Anthony Jackson și de toboșarul Simon Phillips.

Setlist-ul a fost desprins în bună parte dintre piesele prezente pe cele trei discuri pe care Trio-ul Hiromi Uehara le-a realizat de-a lungul existenței sale. De la momentele sofisticate ale unui jazz cu parfum de New York, la duritatea unor sonorități prog-rock și chiar și până la câteva momente puțin mai melancolice, fără a deveni siropoasă, Hiromi a oferit un spectacol complet. O prezență aparte, care nu s-a folosit de vreun fel de proteze scenice, artista s-a aflat în permanență în atenția publicului datorită tehnicii pianistice impecabile pe care o posedă.

O opinie legată de concertul desfășurat aseară la Sala Radio ne-a oferit basistul Mugurel Vrabete:

"Magnific! Nu este prima dată când îi văd în formula asta, dar indiferent de ocazie, trei super-instrumentiști nu pot decât să ofere ceva deasupra realității, pentru că ea în primul rând este mai mult decât un pianist. Observ cu mare plăcere că are o individualitate greu de explicat. Cântă cu totul altfel decât alți pianiști. Programul din seara aceasta mi s-a părut mult mai melodic, mult mai aproape de blues și de tradiționalul american, decât în celălalt concert de acum doi ani. Oricum, a fost un moment absolut unic."

Radu Mihalache