Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seara - 16 iunie 2015

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2015 , ora 12.27
Sfârșit de stagiune la Sala Mică a Ateneului Român. Aseară s-a derulat ultimul recital al celui de-al șaselea sezon al Stagiunii de Marți seară. A fost susținut, pentru a doua oară consecutiv de pianistul Cristian Sandrin. A adus de această dată un program romantic în care s-au regăsit lucrări de Franz Schubert și Frederic Chopin. Pentru un recital de muzică romantică, Cristian Sandrin a primit în 2014 premiul "William Sterndale Bennett" oferit de Academia Regală de Muzică din Londra, iar în 2015 a devenit singurul pianist român selectat să participe la prestigiosul concurs "Frederic Chopin" de la Varșovia. Cristian Sandrin este deja un nume afirmat în peisajul muzical, prezența sa pe afișul seratelor de marți a atras un public numeros, Sala mică a Ateneului Român devenind neîncăpătoare. Un tușeu cald și omogen stăpânit cu o bună tehnică pianistică afișează studentul Academiei Regale de Muzică din Londra, la clasa profesoarei Diana Ketler, într-un program care a reflectat pasiunea sa pentru repertoriul romantic. Gândirea sa muzicală bine conturată este combinată cu un ton expresiv în pasajele lirice și tumultos în cele de virtuozitate.


Cristian Sandrin este un pianist inteligent, sensibil și cu o mare plăcere de a cânta, plăcere mărturisită și în finalul serii de 16 iunie 2015:

M-am simțit foarte bine mă bucur foarte mult că m-am întors la publicul bucureștean și bineînțeles mă simt ca acasă. A fost o atmosferă foarte frumoasă și mă bucur mereu să cânt aici. Am avut de cântat Schubert săptămâna trecută și am zis să-l combin. Am fost admis în concursul Chopin care va avea loc în octombrie și a fost o ocazie foarte bună să îmi trec programul pentru concurs.

Ca și sezonul trecut, Cristian Sandrin a stârnit ovațiile melomanilor, demonstrând, prin recitalul înscris în finalul Stagiunii de Marți seară, că se află pe o traiectorie ascendentă a carierei sale pianistice, evoluțiile sale fiind întotdeauna așteptate cu mult interes.


Jeanine Costache