Arhivă : Cronici Înapoi

Primul concert al anului susținut de Orchestra Națională Radio - record de audiență

Publicat: luni, 19 Ianuarie 2015 , ora 9.42

Seara 100% Mozart propusă de ansamblul dirijat de Tiberiu Soare a reușit să atragă un număr mare de spectatori către Sala Radio. Aplauzele parcă nu se mai opreau vineri seară, 16 ianuarie, la Sala Radio, la finalul concertului susținut de Orchestra Națională Radio, primul din anul 2015. Membrii ansamblului au interpretat un program 100% Mozart, dirijat de Tiberiu Soare.

"Mozart ne este foarte drag nouă, tuturor muzicienilor din orchestrele și corurile radio. E unul dintre compozitorii care vorbește cel mai direct pentru colegii săi muzicieni de peste generații. E un exemplu de autor care vine direct către mintea și sufletul celui care-l interpretează." - Tiberiu Soare

Uvertura operei "Nunta lui Figaro" a fost prima lucrare interpretată în fața celor 1000 de oameni prezenți în sală. A fost o pregătire excelentă pentru Concertul nr. 4 în Re major pentru vioară și orchestra, în care a strălucit Cristina Anghelescu.

Simfonia nr. 39 a încheiat primul concert al anului 2015 susținut de ansamblul simfonic mare al Radioului, unul extrem de reușit, după cum afirmă și cei prezenți în sală.

"Mozart întotdeauna este frumos. A sunat totul foarte bine."

"Mă bucur că am putut să vin. Sunt fan Tiberiu Soare. Este un om carismatic și îmi place foarte mult."

"Văd foarte mulți tineri. E o atmosferă foarte OK, primitoare chiar pentru cineva care nu obișnuiește să vină. Mozart e atractiv pentru o mai largă categorie de ascultători."

"Este minunat. Suntem încântați că ne-am putut bucura de o seară Mozart. De fiecare dată mă uimește acest concert scris pe când avea doar 19 ani. Îmi place foarte mult Orchestra Națională Radio și apreciez prestația lui Tiberiu Soare."

"A sunat foarte bine. Sala arhiplină. Suntem foarte mulțumiți. Tiberiu Soare - minunat! Ca o mănușă îi vine această orchestră."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie