Arhivă : Cronici Înapoi

Pianistul Sergiu Tuhuțiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea, pe scena Sălii Radio

Publicat: luni, 27 Octombrie 2014 , ora 11.04

Doi tineri muzicieni, un ansamblu cu o bogată experiență și o sală din nou plină - sunt datele concertului de vineri, 24 octombrie 2014, de la Sala Radio. Gabriel Bebeșelea s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naționale Radio într-un program ce a debutat cu uvertura operei Ruslan și Ludmila de Mihail Ivanovici Glinka.

Își face apariția în scenă un alt reprezentant de vârf al tinerei generații de muzicieni români: pianistul Sergiu Tuhuțiu - lucrarea propusă: Rapsodia pe o temă de Paganini, una dintre cele mai apreciate partituri ale lui Serghei Rachmaninov. O interpretare ce a reușit să îmbine cu succes o tehnică excepțională cu pasajele expresive, apreciate deopotrivă la sfârșit cu ropote de aplauze.


"Pianistul e foarte tânăr, foarte prezent!"

"Foarte bun, tânărul! Cu o digitație excepțională. Parcă e pusă pe calculator, așa îi merge! A fost o încântare! Important e că arată că nivelul crește și avem rezerve."


Despre prezența în Studioul Mihail Jora, Sergiu Tuhuțiu a afirmat:

«E foarte emoționant pentru mine să cânt acasă. Cred că e cel mai greu să cânt acasă dintre toate locurile pentru că încărcătura emoțională e cea mai mare. Însă e o bucurie să mă întâlnesc cu publicul bucureștean, cu publicul Sălii Radio, și să cânt alături de Orchestra Națională Radio. A fost foarte ușor și natural să ne punem de acord, să comunicăm, să lucrăm, să punem laolaltă lucrurile să curgă într-un firesc muzical.»

Seara s-a încheiat cu Simfonia a IX-a - Din lumea nouă de Antonin Dvoűák. Un nou concert de succes, în care Orchestra Națională Radio și cei doi valoroși tineri muzicieni români au impresionat publicul, unul extrem de încântat că a putut lua parte la o astfel de manifestare.

"Tinerețea lui Tuhuțiu nu se vede. Parcă este un pianist care a trecut prin absolut toate fazele prin care un pianist de lungă carieră ar fi trecut. E de o sensibilitate rară!"

Și Gabriel Bebeșelea?

"Bineînțeles că și el este o valoare. Sunt două promisiuni extraordinare!"


Reportaj realizat de Lucian Haralambie