Arhivă : Cronici Înapoi

Inaugurare de zile mari la Colegiul Național de Muzică 'George Enescu'

Publicat: joi, 22 Mai 2014 , ora 12.53

O sală frumos renovată dotată cu un prețios pian nou Steinway au constituit miercuri, 21 mai 2014, un prilej de bucurie pentru cei prezenți la Colegiul Național de Muzică «George Enescu» din București. Deopotrivă elevi, profesori, absolvenți de marcă, precum și reprezentanți ai administrației bucureștene au fost încântați de sonoritățile fascinante ale acestei achiziții demne de invidiat, o achiziție unică în rândul instituțiilor similare de învățământ.

Concertul extraordinar a beneficiat de invitați de onoare: Dan Dediu și Valentina Sandu Dediu, Dana Borșan, Vlad Dimulescu, Viniciu Moroianu, care stimulați de posibilitățile noului pian și-au etalat convingător calitățile în pagini de Dan Dediu, Ludwig van Beethoven și Johannes Brahms. Pe același instrument au evoluat Alexandru Șerban (clasa a III-a) și Andra Mărgineanu (clasa a XII-a). O surpriză de proporții ne-a oferit-o violonistul Remus Azoiței, invitatul special al serii, într-o autentică versiune a Ciacconei de Johann Sebastian Bach. Ansamblul de percuție îndrumat de Alexandru Sturzu, ca și Orchestra Colegiului Național de Muzică «George Enescu» dirijată de Gheorghe Iliuță au întregit această manifestare superbă, un adevărat dialog între generații.

Prin urmare, viața concertistică bucureșteană s-a îmbogățit începând de aseară, cu o sală și un pian unde pot prinde viață cele mai ofertante proiecte.

Monica Cengher