Arhivă : Cronici Înapoi

Premiile revistei 'Actualitatea Muzicală'

Publicat: miercuri, 21 Mai 2014 , ora 13.04
Aula Palatului Cantacuzino a fost marți, 21 mai 2014, gazda celei de-a 24-a ediții a Galei Premiilor Anuale ale Revistei Actualitatea Muzicală. Cei doi moderatori ai evenimentului, prof. univ. dr. Mihai Cosma și Octavian Ursulescu, au prezentat câștigătorii celor două secțiuni - muzică clasică și divertisment, fiecare dintre ele cu câte cinci premii.


Cea de-a XXIV-a ediție a galei premiilor anuale ale revistei Actualitatea Muzicală a răsplătit cele mai bune prestații ale anului 2013. Juriul, format din editorialiști ai publicației, a stabilit că cel mai bun debut al anului este cel al tenorului Adrian Dumitru. Orchestra Română de Tineret, un ansamblu care evoluează de șase ani cu succes pe scenele românești și nu numai a primit premiul de excelență.


Diploma i-a fost înmânată violoncelistului Marin Cazacu, membru fondator al orchestrei:

Este o recunoaștere a celor șase ani de eforturi, pe care și ei, și eu, și maestrul Mandeal le-am depus într-un efort comun de a schimba într-un fel fața muzicală a României. Sunt bucuros că orchestra, prin acest premiu de excelență, capătă acel statut de recunoaștere națională, în primul rând. Ne onorează și ne obligă bineînțeles să provocăm și mai multe evenimente de mare calitate pentru viitor.


Baletul "La Sylphide" a fost numit spectacolul anului. Premiul i-a fost înmânat coregrafului Johann Kobborg, cel care a semnat premiera în decembrie trecut de la Opera Națională din București:

Este o onoare. Întotdeauna este plăcut să îți fie recunoscută munca. Sunt bucuros nu numai pentru mine, ci pentru Opera Națională București și pentru compania de balet. Mă bucur că publicul a apreciat toată munca depusă de dansatori și de cei din spatele lor. A fost prezentat rapid pe scenă, nu au fost foarte multe repetiții, dar "La Sylphide" mi-a demonstrat că se pot face lucruri foarte importante și foarte bune, cu puțin timp la dispoziție.

Secțiunea de muzică clasică s-a încheiat cu premiul Colla Parte, acordate pentru întreaga activitate, pianistei Viorica Rădoi, iar premiul pentru jazz a fost câștigat de chitaristul Alex Man. Lista completă a câștigătorilor a celei de-a XXIV-a ediții a galei premiilor anuale ale revistei Actualitatea Muzicală poate fi consultată pe site-ul nostru romania-muzical.ro.

Lucian Haralambie