Arhivă : Cronici Înapoi

'Bărbierul din Sevilla' de Rossini pe scena Operei Naționale București

Publicat: luni, 27 Ianuarie 2014 , ora 14.06

Duminică, 26 ianuarie 2014, ansamblul Operei Naționale din București ne-a oferit un spectacol cu o distribuție alcătuită din tineri interpreți, cu un dirijor maestru al teatrului liric - David Crescenzi din Italia și cu o regie clasică semnată George Teodorescu, dirijorul corului - maestrul Stelian Olariu. Spectacolul a fost frumoasa și spumoasa comedie "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini. Numele din distribuție, tineri care sunt oaspeți ai teatrelor lirice internaționale - Tiberiu Simu, Roxana Constantinescu, Șerban Vasile, Adrian Sâmpetrean.

Iată ce ne-a mărturisit David Crescenzi după finalul spectacolului: «Pentru mine a fost un spectacol frumos pentru că Bărbierul e o operă complicată. Eu spun că Bărbierul e foarte complicat, mai complicat decât Aida sau decât Don Carlo, deoarece este o operă cu multe diferențe dinamice nescrise ce trebuie realizate pentru a avea un dialog între scenă și fosă. Cu puține repetiții și o coeziune minunată am putut realiza un frumos spectacol.»

Adrian Sâmpetrean: «M-am simțit minunat! În primul rând mă bucur foarte mult că am reușit să ajung și pe scena Operei Naționale din București. De mult îmi doream, nu s-a concretizat până acum… și de data aceasta, mai ales că e un rol care-mi place foarte mult, fără să ezit am spus da cu tot dragul. A fost o echipă minunată! Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor - chiar m-am simțit foarte bine cu ei zilele astea și în special în seara asta pe scenă, în timpul spectacolului. Oricând, cu drag, aștept să mă întorc!»

Reportaj realizat de Irina Hasnaș