Arhivă : Cronici Înapoi

Turneul laureaților Concursului 'Concertino Praga' în desfășurare (II)

Publicat: miercuri, 19 Iunie 2013 , ora 14.00

Marți, 18 iunie 2013, în sala de concert a castelului din Bechyne, printre cei care au apărut în fața publicului s-a numărat și pianistul român Alexandru Cadmiel Boțac, în vârstă de 16 ani, deținător al mențiunii de onoare. El a interpretat Toccatta din Suita a II-a op.10 de George Enescu și Scherzo-ul nr. 2 op.31 de Frederic Chopin.

Miercuri dimineață, în incinta primăriei din Jindrichuv Hradec, tinerii muzicieni au semnat în cartea de onoare a orașului care-i găzduiește, apoi au luat parte la ceremonia dezvelirii plăcii comemorative dedicate compozitorului ceh Viktor Kalabis.

Miercuri seară, de la ora 19.00, va avea loc un alt concert al laureaților și premianților Concursului Concertino Praga, de această dată în orașul Trebon. Din nou alături de interpreți din Cehia, Canada, Bulgaria și Rusia va cânta pianistul Alexandru Cadmiel Boțac. El va interpreta Preludiul și Fuga în Re major din Clavecinul bine temperat Caietul al II-lea de Johann Sebastian Bach și Tarantela din Ani de pelerinaj de Franz Liszt.

Relatare de Sorina Bobeico