Arhivă : Cronici Înapoi

Corul de Copii Radio, la înălțimea așteptărilor

Publicat: luni, 1 Aprilie 2013 , ora 13.28

Un public de toate vârstele a fost sâmbătă, 30 martie 2013, la Sala Radio. Motivul? Un concert al Corului de Copii Radio cu muzică din animațiile semnate Walt Disney.

Dacă în octombrie trecut, Carmina Burana era așteptată la Sala Radio, cum titra un editorial online, la sfârșit de martie a venit momentul personajelor celebre, marca Walt Disney: Mica Sirenă, Tarzan, Cenușăreasa și Regele Leu au făcut ca biletele să fie epuizate cu o săptămână înaintea concertului.

A fost o plăcere să-i ascult și privesc pe membrii Corului de Copii Radio, care au prezentat în premieră noile costume, după un design propriu, viu colorate și asortate cu o fundiță.

O sală arhiliplină, în special cu copii, care nu s-au sfiit să interacționeze cu micii artiști de pe scenă și să-mi răspundă dezinvolt:

"Da. Mi-a plăcut."

"Foarte frumos. Aveau voci extraordinare. Mai ales rândul acela din spate, când i-am auzit cântând, parcă mi s-a făcut pielea de găină. Foarte frumoase vocile."

"Mi-auplăcut copiii."

"Mi-a plăcut la nebunie. În special piesele din Pisicile aristocrate și din Mica Sirenă."

"Este așa de frumos totul!

Corul de Copii Radio a fost la înălțimea așteptărilor. Într-o oră și jumătate au trecut de la momentele romantice din Doamna și vagabondul, la jazz-ul soft al Pisicilor aristocrate.

Povestea nu s-ar fi putut realiza fără multe ore de repetiții, coordonate de Voicu Popescu:

"Este o idee încurajatoare pentru noi. E clar că astfel de proiecte trebuie duse spre public ca să obținem feedback-ul necesar. Nu ascund că la sfârșit au fost o groază de copii mici care mi-au spus aici, la scenă, că vor și ei să vină să cânte la Corul de Copii Radio. Iată modul cel mai eficient de a recruta noi membri pentru Corul de Copii Radio."

Atât părinții, cât și copiii aflați la Sala Radio au fredonat și dansat pe cele mai cunoscute coloane sonore Disney.

Dirijorul șef al Orchestrelor și Corurilor Radio, Tiberiu Soare nu a făcut excepție:

"Superb. A fost un concert foarte, foarte frumos. Și unul din criteriile de bază e dacă-i place sau nu băiețelului meu. Și i-a plăcut foarte mult băiețelului meu, Alexandru, care are cinci ani jumătate."

Sâmbătă seara am redevenit copil, la fel cum au făcut-o și părinții și bunicii aflați la Sala Radio.

După o oră și jumătate, vă spun sincer că am regretat sfârșitul drumului prin lumea de poveste a lui Disney, plină de inocență și fantezie.

Reportaj realizat de Ioana Goia