Arhivă : Cronici Înapoi
Stagiunea de Marți seară - 5 februarie 2013
Seria de concerte camerale propusă de Filarmonica "George Enescu" în fiecare seară de marți a continuat în 5 februarie cu recitalul pianistului Daniel Dascălu. "O gândire muzicală bine conturată ce se îmbină cu o abilă utilizare a mijloacelor instrumentale." - se scria după prima sa evoluție pe podiumul Sălii Mici a Ateneului Român. A revenit ieri seară pe aceeași scenă, evoluția lui anterioară atrăgând un public numeros ce a umplut cocheta sală găzduită de cupola Ateneului.
"Mă bucur că de data asta am avut un public mult mai liniștit și mai numeros ca data trecută. E o mare plăcere să cânt în această sală care are o atmosferă foarte intimă." (Daniel Dascălu)
Un public care a răsplătit cu căldură evoluția riguros pregătită de pianistul Daniel Dascălu. Un tânăr muzician în vârstă de 22 de ani, cu un palmares bogat și cu nenumărate participări la cursuri de măiestrie, un student al Universității de Muzică București la clasa mult apreciatei pianiste Dana Borșan. Daniel Dascălu a concertat în principalele centre muzicale din țară, incluzând Iași, Constanța, Brașov, Piatra Neamț și București și peste hotare la Viena, Cremona și München.
În programul prezentat aseară, Daniel Dascălu a optat pentru Partita nr. 6 în mi minor de Johann Sebastian Bach și Sonata nr.3 op.5 în fa minor de Johannes Brahms.
"Sunt două lucrări care au o relație aproape paradoxală, adică sunt foarte contrastante ca și stil dar cu aproape același nivel de încărcătură emoțională." (Daniel Dascălu)
Am perceput în cântul său o reală trăire muzicală într-un program atent studiat redat cu o bună tehnică pianistică, cu multă expresivitate și maturitate artistică. Am avut și de această dată o surpriză muzicală extrem de plăcută prin evoluția lui Daniel Dascălu, care iată, prin fiecare apariție în public, își confirmă talentul construindu-și astfel o frumoasă carieră pianistică.