Arhivă : Cronici Înapoi

Opera Comică pentru Copii în turneu la cumpăna dintre ani

Publicat: luni, 7 Ianuarie 2013 , ora 9.54

În sala Sharm Mohanan din Bombay, Opera Comică pentru Copii deschide în seara de vineri, 4 ianuarie, Festivalul de artă pentru copii. Este pentru a patra oară când trupa condusă de Smaranda Oțeanu-Bunea se află în India și deja pentru a treia dată când deschide manifestarea organizată de Fundația Internațională Ralea.

Înainte de a da alte detalii, trebuie să adaug că suntem deja de cinci zile în turneu, iar anul 2013 l-am întâmpinat într-unul dintre cele mai simandicoase hoteluri din Colombo, Sri Lanka. Și acolo, artiștii români au fost apreciați de public, organizatori și oficialități, printre care se afla și ambasadorul român. Astfel, după numai două-trei ore de somn am participat deja la o ceremonie de întâmpinare și o defilare prin Bombay a tuturor celor 14 delegații prezente. Pentru vineri seară, copii și tineri din România, Nepal, Germania, Finlanda, Sri Lanka sau Zambia au pregătit programe pline de culoare. Așa cum am spus, gala va fi deschisă de Opera Comică pentru Copii din București, cu "Magia muzicii", un colaj de șlagăre românești și internaționale. Până în 7 ianuarie inclusiv, vor fi spectacole pe tot parcursul zilelor.

Ca încheiere trebuie să adaug că directorul artistic al festivalului prezintă tinerii români ca având cel mai bun spectacol din ultimele ediții. Din Bombay-ul plin de zgomot și culoare, pentru info-buletinul muzical a transmis Sorina Goia.