Arhivă : Cronici Înapoi

'Muză. Muzică. Muzeu' - un proiect adresat celor mici

Publicat: miercuri, 13 Iunie 2012 , ora 10.03
În sunetele cântecului de leagăn compus de Johannes Brahms, astfel a început episodul ce a încheiat marți, 12 iunie 2012, prima parte a proiectului intitulat "Muză. Muzică. Muzeu". Găzduită de Muzeul Național "George Enescu" și destinată copiilor preșcolari, întâlnirea acestora cu muzica a însemnat o vizită inedită a instituției în care micii melomani au avut prilejul de a încerca vioara, arcușul și chiar bagheta dirijorală în miniatură, pentru a face astfel cunoștință cu toate fațetele personalității lui George Enescu. Violonista Raluca Stratulat a fost amfitrioana evenimentului.

Alexandra Cucu, una dintre coordonatoarele proiectului este cea care ne-a dezvăluit mai multe despre cum a pornit această inițiativă:

«Inițiativa a fost a Ralucăi Neamu de la Asociația "De dragul artei", de a scrie un proiect care să includă cumva mai multe domenii și să reunească, în cadrul unui muzeu, aspecte care țin atât de muzică, cât și de mișcare creativă și să le prezinte copiilor într-o variantă cât mai vie și cât mai atractivă pentru ei. Deocamdată au fost făcute zece programe cu grădinițe din București și apoi, pe parcursul verii, urmează să se desfășoare un program pentru familii, pentru copii de la doi la șase ani.»

Însă tot prin ochii copiilor s-a văzut cel mai bine această lecție muzicală.


Ce este un muzician?

Cineva care cântă.

Cine a fost George Enescu?

Un muzician.

La ce cânta?

La vioară și la pian.

V-a plăcut?

Da.

Cât de tare?

Foarte tare.

Alexandra Cebuc