Arhivă : Cronici Înapoi

Violoncelistul Ștefan Cazacu, în semifinala concursului 'New Talent'

Publicat: joi, 3 Mai 2012 , ora 10.52

În 30 aprilie 2012 au fost anunțate rezultatele primei etape a Competiției "New Talent" de la Bratislava, iar violoncelistul Ștefan Cazacu se numără printre semifinaliști.

"Pe firul unei lungi tradiții participăm an de an la acest concurs. Secția de Schimburi Muzicale Internaționale din cadrul Postului Radio România Muzical l-a propus pentru această ediție pe Ștefan Cazacu, tânărul nostru violoncelist a confirmat deja calități deosebite, care sperăm, îl vor recomanda pentru titlul de New Talent 2012 - noul talent al anului 2012 - pe care îl aduce concursul de la Bratislava. 20 de candidați din 15 țări au participat la prima etapă, în general sunt muzicieni care și-au început deja cariera, iar nivelul competiției este unul foarte ridicat." - a declarat Alina Velea, membră în juriul competiției "New Talent" 2012.

O primă selecție a fost realizată pe baza înregistrărilor muzicale trimise de radiodifuziuni și va fi urmată de semifinala și finala concursului, programate în datele de 5 și 8 octombrie 2012 la Bratislava.

Inițiată în anul 1969, această manifestare europeană promovează tineri interpreți (instrumentiști între 18 și 28 de ani și cântăreți între 20 și 30 de ani) și este organizată sub egida Uniunii Europeane de Radio, în calitate de reprezentant UNESCO și al Consiliului Muzical Internațional. Găzduită și coordonată în fiecare an de Radiodifuziunea Slovacă și de organizatorii Festivalului Muzical de la Bratislava, competiția încurajează promovarea tinerelor talente muzicale prin intermediul radioului, prin organizarea unor concerte cu public radiodifuzate de membrii Uniunii Europene de Radio.