Arhivă : Cronici Înapoi

Lecția micului meloman a împlinit 10 ani!

Publicat: vineri, 6 Aprilie 2012 , ora 10.26

Studioul Alfred Alessandrescu din București a găzduit în dimineața zilei de miercuri, 4 aprilie, o ediție specială a emisiunii-spectacol Lecția micului meloman, care a împlinit 10 ani de existență.

Lecția a fost inclusă în programul săptămânii "Școala altfel", introdus în acest an școlar în premieră de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Este vorba despre cinci zile în care elevii pot experimenta un alt mod de a învăța, orientat către activități culturale, sportive și artistice.


Reîntâlnire cu personajele preferate

Așa a fost și Lecția micului meloman la aniversare, un spectacol în care copiii au avut astăzi ocazia de a-și revedea personajele preferate: Piticul Ton Piticoton, Elfa Pochettina, dar și Vrăjitoarea Zelda și Vrăjitorul Necunoscut. Aceștia i-au familiarizat pe copii, într-un mod interactiv și atractiv, cu noțiuni și instrumente muzicale precum notele, gama, diapazonul, metronomul sau cvartetul de coarde.

Momentele muzicale au fost susținute de violonistele Claudia Munteanu, Monica Kurutz, violista Simona Voicu și violoncelista Maria Amarinei Oțeleanu, instrumentiste în Orchestrele Radio, reunite în Cvartetul Consonanțe, dar și de soprana Ioana Popa, acompaniată de pianistul Andrei Racu.


Echipa

Pentru realizarea acestui spectacol, trebuie să le mulțumim celor care se implică de fiecare dată cu pasiune și umor în realizarea lui: Simona Tănascu (Elfa Arrieta, dar și realizatoarea emisiunii), Celina Petrescu (scenariu și regie), Maria Monica Bojin (Elfa Pochettina), Alina Teianu (Ton Piticoton / Vrăjitoarea Zelda), Ștefan Costache (Vrăjitorul Necunoscut, în ediția din 4 aprilie).


O oră de magie

Lecția micului meloman a fost și de această dată o oră de magie, de zâmbete și de muzică, ale cărei următoare ediții vă invităm să nu ratați a le asculta în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00 pe frecvențele postului Radio România Muzical.


Iată și cum au reacționat câțiva dintre copiii prezenți la ediția aniversară a emisiunii-spectacol din 4 aprilie:


V-a plăcut spectacolul de astăzi? Ce anume v-a plăcut cel mai mult?

Ciprian, 8 ani: Da, mi-a plăcut. Cel mai mult mi-a plăcut când s-a cântat la vioară.

Ioana Stancu, 8 ani: Da! Mi-a plăcut totul.


Ai vrea să cânți și tu la un instrument?

Ioana Stancu: Da, la pian. Îmi place mult.

Ștefan Iancu, 8 ani: A fost foarte frumos. Mi-aș dori și eu să învăț să cânt la chitară clasică.


Ce instrument muzical și ce personaj v-a plăcut astăzi?

Ștefan Iancu: Cel mai mult mi-a plăcut pianul. Și Vrăjitorul necunoscut!


Și tie?

Anonim: Mie mi-a plăcut cel mai mult Zelda!

Reportaj de Andreea Chiselev