Arhivă : Cronici Înapoi

Recital cu muzică vocală în 'Stagiunea de Marți Seara'

Publicat: miercuri, 1 Februarie 2012 , ora 15.19

Muzică de Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini și Vincenzo Bellini: asta a putut asculta publicul prezent la recitalul vocal susținut de trei tineri muzicieni pe 31 ianuarie 2012, în cadrul Stagiunii de Marți Seara. Soprana Alexandra Tărniceru, mezzo-soprana Ionela Soare și baritonul Adrian Prelucan s-au aflat pe scena Sălii Mici a Ateneului Român pentru a interpreta partituri diverse, pornind de la pagini din opera Carmen de Georges Bizet - uimitoare prin temperamentul vulcanic al personajului principal - și ajungând până la profunizimea cvasi-dramatică specifică sufletului rus - în Prahodit vsio pentru voce și pian de Serghei Rahmaninov.


Echilibrul în artă s-a găsit în… trei

Trei personalități artistice distincte, fiecare transmițând în propriul fel mesajul muzicii care i-a fost încredințat. Am remarcat expresivitatea lirică a sopranei Alexandra Tărniceru - o tălmăcitoare sensibilă a ariei Mi chiamano Mimi din spectacolul Boema de Puccini, energia veselă și caracterul extrovertit ale Contelui Almaviva din opera Nunta lui Figaro de Mozart - în aria Hai gia vinta la causa - interpretată de baritonul Adrian Prelucan și ne-am înveselit iremediabil datorită umorului cu care mezzo-soprana Ionela Soare - intrată în pielea Rosinei din opera Bărbierul din Sevilla de Rossini promitea să fie "liniștită, ascultătoare, iubitoare și docilă", dar, în caz de nevoie, "o viperă".


Pianul - comentatorul acțiunii

Acompaniamentul instrumental al serii muzicale a fost asigurat de pianistele Inna Oncescu și Silvia Totan, care au transformat instrumentul cu clape albe și negre într-un adevărat comentator al acțiunii - când misterios și introvertit, când ironic și entuziast. Recitalul celor trei tineri soliști ne-a oferit suficiente motive pentru a urmări și de acum înainte activitatea lor muzicală, arătându-ne totodată că, de cele mai multe ori, echilibrul în artă se găsește... în trei.

Alexandra Cebuc