Arhivă : Cronici Înapoi

Jazz în 'Stagiunea de marți seara' la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 28 Noiembrie 2012 , ora 12.21

Patru seri de jazz sunt incluse în stagiunea 2012 - 2013 de la Sala Mică a Ateneului Român. În 27 noiembrie, Stagiunea de marți seara i-a adus în fața iubitorilor de jazz pe Luiza Zan și pe contrabasistul Pedro Negrescu. "O jazzistă rebelă" o numesc cronicarii pe Luiza Zan, cea care a impresionat cu vocea calmă, caldă și viu colorată, cântând cu forță și făcând salturi spectaculoase de la sunetele din grav la cele din acut.

Publicul aflat în Sala Mică a Ateneului Român a avut parte de o seară unică prezentată de Luiza Zan și Pedro Negrescu, pentru că cei doi artiști nu vor mai cânta în această formulă voce - contrabas în viitorul apropiat. Ei au prezentat live piesele de pe primul lor album.

"Programul pe care l-am cântat în seara aceasta se regăsește și pe disc. Nu exact la fel, dar piesele sunt în aceeași ordine și păstrează aceeași formulă voce - contrabas." (Pedro Negrescu)

Like water este titlul albumului lansat de contrabasistul Pedro Negrescu și Luiza Zan și implicit al recitalului prezentat de cei doi, un parcurs cald și plin de pasiune - de la piese de jazz, la cântece tradiționale - care aduce în fața publicului principale teme existențiale: timpul, pământul, rădăcinile, apa, iubirea.

"Acest program a însemnat reinterpretarea pieselor de pe albumul pe care l-am lansat în octombrie anul acesta. Am încercat să păstrăm cât mai fidel structura pieselor și să fim cât mai aproape de varianta de piese de pe album deși pe album ele au fost total improvizate. A fost o misiune destul de dificilă pentru Pedro să păstreze aranjamentul la contrabas aproape identic cu cel de pe album." (Luiza Zan)

Douăsprezece piese interpretate de Luiza Zan și contrabasistul Pedro Negrescu au îmbrăcat forme libere și au fost oferite cu măiestrie iubitorilor muzicii de jazz ce au umplut Sala Mică a Ateneului Român.

Jeanine Costache