Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seară la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 21 Noiembrie 2012 , ora 13.26

Sala Mică a Ateneului Român a fost marți, 20 noiembrie 2012, gazda recitalului de cameră susținut de violonista Andra Lucia Andrei și pianista Anta Agavriloae. O seară romantică - prin prisma repertoriului prezentat - înscrisă în seria de concerte din cadrul Stagiunii de marți seară.

În vârstă de doar 19 ani, studentă în primul an la Universitatea de Muzică din București la clasa violonistului Gabriel Croitoru, Andra Lucia Andrei a demonstrat stăpânire de sine și o bună tehnică de cânt într-un repertoriu dificil cuprinzând trei sonate din creațiile compozitorilor: Edvard Grieg, Johannes Brahms și Cesar Franck. O muziciană sensibilă, emoționată să se afle pe unul dintre cele mai importante podiumuri de concerte:

"Mi-a adus foarte multă emoție pentru că, pe lângă publicul obișnuit, au fost și părinții mei în sală. Mi-a adus putere spre a munci mai departe și a avea mai multe ieșiri în public, dar și bucurie pentru că am împărtășit sentimente. Am ales un repertoriu romantic, un repertoriu frumos, sentimental, melancolic și sper că am reușit să reînviu arta și tehnica pe care acești compozitori ne-au dăruit-o."

Într-un recital care a stat sub semnul tinereții, al entuziasmului și al comunicării ce a existat între cele două muziciene, pianista Anta Agavriloae - masterandă la Universitatea bucureșteană și acompaniator la clasa de lied și oratoriu a profesoarei Bianca Manoleanu - și-a demonstrat, la rândul ei, arta pianistică într-un repertoriu ofertant:

"Este un program superb, extraordinar de frumos, pe care noi l-am gândit pe imagini din viața noastră și a părinților noștri: Grieg este un adolescent, Brahms - o dragoste de maturitate, iar Franck - o poveste a întregii vieți. Un program dificil dar dacă avem un solist bun se poate face. E un program riscant dar, cât de cât, eu cred că ne-am atins scopul."

Un program integral romantic redat cu sensibilitatea și tensiunea dramatică specifice acestui tip de repertoriu pe care violonista Andra Lucia Andrei și pianista Anta Agavriloae l-au oferit cu generozitate celor aflați în sală.


Jeanine Costache