Arhivă : Cronici Înapoi

Din 19 noiembrie, Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical

Publicat: miercuri, 14 Noiembrie 2012 , ora 15.48
Cea de-a treia ediție a festivalului «Săptămâna Artelor Spetacolului Muzical», ce se va desfășura între 19 și 25 noiembrie 2012 a fost anunțată în dimineața zilei de 14 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Opera Națională București.

Organizată de Revista VIP și Fundația Amfiteatru, seria manifestărilor este dedicată promovării spectacolelor de operă, operetă, balet și musical, dar și artiștilor care activează în aceste domenii, principalul scop al festivalului fiind atragerea publicului spre redescoperirea artelor spectacolului muzical.

Au fost prezenți în fața jurnaliștilor cu acest prilej, Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei bucureștene, Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» din Constanța, Eleonora Enăchescu, șefa catedrei de canto a Universității Naționale de Muzică din București, soprana Felicia Filip, director artistic al Operei Comice pentru Copii din Capitală și Costin Popa, redactor șef al revistei Melos, între alții.

Evenimentele programate în cadrul ediției 2012 a Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical vor putea fi urmărite pe scenele operelor din București, Iași, Timișoara, dar și pe cea a Operei Comice pentru Copii din Capitală. Pe afișul ediției din acest an a festivalului, figurează titluri precum Boema de Giacomo Puccini, Bal mascat de Giuseppe Verdi, Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti și Indiile galante de Jean Philippe Rameau. Nici publicul foarte tânăr nu va fi neglijat în festival, programul cuprinzând și o serie de manifestări dedicate acestora și care vor avea loc la Opera Comică pentru Copii: Hansel și Gretel de Engelbert Humperdinck și Coana Chirița de Alexandru Flechtenmacher, care va și deschide festivalul în data de 19 noiembrie 2012.


Alexandra Cebuc