Arhivă : Cronici Înapoi

Anouar Brahem Quartet - un melanj de sonorități

Publicat: marți, 30 Octombrie 2012 , ora 16.28

O încântare a însemnat seara de sâmbătă, 27 octombrie 2012, pentru publicul numeros venit cu entuziasm să ia parte la concertul dat de Anouar Brahem Quartet, găzduit de Sala Radio. Artistul a interpretat piese de pe ultimul său album, intitulat "The astounding eyes of Rita", într-o formulă de cvartet întregită de Klaus Gesing la bass clarinet, Bjorn Meyer la chitară bass și Khaled Yassine la percuție.

Atmosfera relaxantă și exotică a Orientului a fost redată prin melanjul de sonorități aparținând culturii muzicale arabe, andaluze și a jazz-ului modern. Lăuta arăbească sau oud-ul lui Anouar Brahem a constituit însă elementul principal al muzicii, instrument care prin însăși tradiția sa este considerat a fi un remediu pentru organism și psihic, plasând temperamentul în starea de echilibru, calmând spiritele și înveselind inimile. Efectul descris a fost o dată în plus confirmat de starea care a învăluit întreaga sală în timpul concertului.


«Genial! Am amețit câteva momente. A fost absolut superb. Am rămas fără cuvinte. Am ascultat albumul acasă, înainte să vin, și parcă acum l-am auzit prima dată.»

«E o atmosferă foarte relaxantă. În același timp, te încarcă cu energie de un anumit tip și pentru mine este extraordinar!»

«A fost un concert absolut magnific și fermecător. Un exercițiu de spirit, senzualitate, emoție, tot! Nici nu mai știu unde sunt.»


Acest al doilea contact al artistului cu publicul românesc a însemnat emoție, farmec și seducție - ingredientele perfecte pentru o relație de succes, ce sperăm că-l va readuce cât de curând pe Anouar Brahem la o nouă întâlnire cu fanii săi din România.


«Extraordinar! Sper să revină de cât mai multe ori în România și sper să văd cât mai multe concerte de acest gen.»

«Este senzațional! E primul concert la care vin, la Brahem, mi s-a părut senzațional murmurul lui - dădea o notă de mister. Asta m-a fascinat și m-a emoționat foarte tare. În ultimii doi ani am început să merg la Gărâna, la festivalul de jazz, și prima oară când am fost acolo m-a emoționat foarte tare. Și într-adevăr, de atunci, merg în zona asta și ceea ce înseamnă muzică clasică, pentru că, cumva, îți dă posibilitatea să simți ceea ce simți tu, nu te forțează să te duci într-o anumită zonă.»

Reportaj realizat de Teodora Radu